DM-sprint guld til Benjaminsen og Edsen

| Thomas Jensen | Nyheder

Andrine Benjaminsen og Jakob Edsen viste verdensklasse form da de blev danske mestre i sprint og samtidig sikrede sig 100 point i Trimtex Senior Cup (Foto: Camilla Bevensee)

Vejrguderne smilede på Odense Orienteringsklub, da der i dag blev afviklet danske mesterskaber i sprint i strålende sommervejr. Banelægger Kasper Tofte havde lagt nogle intensive baner i de brostensbelagte gader omkring H.C. Andersens hus, hvor der især blev stillet høje krav til eksekveringen af de vejvalg man tog, da man hele tiden skulle være præcis og ramme de rigtige porte eller de rigtige huller i hækkene.

DM-guld til Jakob Edsen
I herreklassen blev det et meget tæt opgør. I mål sikrede Jakob Edsen fra Aarhus 1900 sig det danske mesterskab og sejren i Trimtex Senior Cup blot 2 sekunder foran end Søren Thrane Ødum fra OK Øst. Emil Øbro fra Tisvilde Hegn OK var yderligere 14 sekunder efter på bronzepladsen. De tre VM-løbere fik dermed understreget, at de lige nu er de tre stærkeste sprintløbere i Danmark.

Jakob var godt tilfreds med sit løb. Han kunne fortælle at det var svært at komme op i fart, fordi man hele tiden skulle være skarp i orienteringen. Men det var han lykkedes med – og så havde han trykket på de få steder, det kunne lade sig gøre.

Som det blev nævnt i optaktsartiklen var der fornemt besøg fra udlandet. Jakob, Søren og Emil blev således henholdsvis nr. 4, 5 og 7 i konkurrencen. Men det er værd at bemærke, at Jakob blot var 13 sekunder efter vinderen, Martin Regborn fra Sverige. Svenske Jonatan Gustafsson og belgiske Yannick Michiels klemte sig også ind foran. Herrebanen var 4,275 km – og vindertiden var 14:45 – så der blev løbet rigtig stærkt, især når man tager med i betragtning, at der ikke blev løbet med touchfree i dag.

Og det er altså løbere med medaljechancer til VM, der fik klemt sig inde foran de danske herrer i dag, så landstrænerteamet var meget tilfredse med de danske herrers præstationer og øjner gode chancer for danske top 10-placeringer til VM i slutningen af juni både på den individuelle sprint og knock out sprinten.

Benjaminsen genvandt sit DM-sprint guld
I dameklassen levede norske Andrine Benjaminsen, der har boet i Danmark i tre år og stille op for OK Pan, op til sin favoritværdighed og vandt en sikker DM-guldmedalje. Hun var rigtig godt tilfreds med sit løb. Hun måtte dog se sig slået af suveræne Tove Alexandersson fra Sverige, der med tiden 13:56 var 37 sekunder hurtigere om at løbe den 3,75 km lange bane.

DM-sølvet gik til Caroline Gjötterup fra Faaborg OK mens Nicoline Friberg Klysner sikrede sig bronzen. De to piger var henholdsvis 1:10 og 1:22 efter Tove Alexandersson.

Derefter var det tæt i dameklassen. På de næste placeringer kom Hedvig Valbjørn Gydelsen fra OK Melfar, Ida Agervig Kristiansson fra OK SNAB, Josefine Lind fra OK Gorm, Malin Aggervig Kristiansson fra OK SNAB, Miri Thrane Ødum fra OK Øst og Annika Simonsen fra FIF Hillerød. De havde mellem 2 og 20 sekunder op til bronzen.

Eva Örnhagen Jørgensen og Oscar David Broman Jensen vandt henholdsvis D20 og H20 og sikrede sig 100 point i Løberen Junior League. (Foto: Camilla Bevensee)

Sikker sejr til Oscar David Broman
De to klasser H20 og H18 løb samme bane, da mesterskaberne både er en afdeling af Løberen Junior League og tæller med til JWOC udtagelsen.

I H20 vandt Oscar David Broman Jensen fra Allerød OK en ret sikker sejr. Han havde et forspring på 29 sekunder ned til Jonas Damm Als fra OK Pan, der igen havde 8 sekunder at give af til Mathias Buchgreitz fra Søllerød. Men næstbedste tid i Løberen Junior League skulle man ned at finde i H18 klassen. Her vandt Niels Dalgaard fra Kolding OK med mere end et minut ned til Casper Blakskjær fra OK Pan. Dalgaards tid var blot 20 sekunder efter Oscar David Bromans. Bronzen i H18 gik til Tobias Olloz fra Tisvilde Hegn OK.

Sejr til Eva Örnhagen i D20
I D20 vandt Eva Örnhagen Jørgensen fra OK SNAB sin fjerde rangliste sejr i år af fire mulige og vandt samtidig en meget sikker guldmedalje i D20 med mere end 2½ minut ned til Ella Richardson fra OK Pan og Dicte Højgaard Andersen fra HSOK på de efterfølgende pladser.

8-16-24 sekunder skilte i D18
Men hun havde blot 22 sekunders forspring til Marie Møller Nielsen fra OK Pan, der dermed sikrede sig andenpladsen i Løberen Junior League – og nok så vigtigt en guldmedalje i D18. Men det var tæt i D18. Amalie Ertmann fra Allerød OK var 8 sekunder efter på sølvpladsen, Ida Riis Madsen fra Rold Skov OK var yderligere 8 sekunder efter på bronzepladsen, mens Sigrid Høyer Staugaard, der er blevet nr. 2 i de tre første afdelinger af Løberen Junior Leauge, måtte se sig forvist til 4. pladsen yderligere 8 sekunder efter.