Skip to main content

Trimtex MTBO Cup rullede videre

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder

I løbet af den netop forgangne weekend blev den anden stævne-runde af årets Trimtex MTBO Cup kørt i det jyske. Denne gang havde den nyetablerede MTBO-fokuserede klub Navet inviteret til et par særdeles udfordrende dage i terræner omkring Holstebro, som set med MTBO-briller alle viste sig at være meget spændende. 

Weekenden blev indledt med en skovsprint i Skånsø Plantage, et mindre skovområde med mange MTB spor som var helt perfekt til sprintdistancen. De fint kringlede baner bød på både orienterings- og cykeltekniske udfordringer og der skulle holdes fokus på både kort og underlag for at undgå unødvendige tab af sekunder undervejs. Dagen efter blev feltet sendt ud på langdistance i Holstebro øvelsesterræn. Militære øvelsesterræner og cykler er nogle gange en ret så giftig kombination, denne gang var der dog bred enighed om at det fungerede rigtigt fint. Med mange parallelle spor i det sandede og opkørte område var det med at forsøge at ramme de gyldne vejvalg som var til at gennemføre i godt tempo. Denne dag var der også udtælling til deltagerne med styr på cykelteknikken, da det kræver sin teknik at holde sig ”flydende” ovenpå blødt sand med til dels dybe kørespor på kryds og tværs som gør sit for at udfordre både balance og fremdrift. For nogle blev det til en lidt lang dag med hårdt arbejde mens andre havde en fest derude. Med samme stævneplads som dagen før blev weekenden rundet af tidligt søndag morgen med mellemdistance i Vestre Plantage. Også her havde arrangørerne gjort sit bedste for at udfordre deltagerne til det yderste i form af et skovområde med helt enormt mange spor til at forvirre de fleste undervejs. Lige som det kendes fra orienteringsløb er det sin sag at kunne holde et højt tempo og orientere præcist når der er mange detaljer i terrænet.

Vestre Plantage 29 Maj

Kortudsnit fra mellemdistancen i Vestre Plantage.

I eliteklasserne var der denne gang lidt begrænset opslutning, men de fleste af de fremmeste stillede til start. Nikoline Holm Splittorff (FIF Hillerød) og Oliver Friis (Horsens OK) tog sig af de fineste podieplaceringer på sprinten, Cæcilie Rueløkke Christoffersen (OK ØST Birkerød) og Anders Blomster (MTBO Team Finland) kom bedst ud af sandet på langdistancen. Cæcilie tog sig igen af top-placeringen på den tekniske mellemdistance sammen med landstræner Allan Jensen (Silkeborg OK) som igen fik vist at han absolut er med på højt niveau når det står på den slags udfordringer.

Weekendens løb blev også afviklet som en lille sammenlagt-cup hvor der var fine præmier til alle klassevinderne set over de tre dage. Der var godteposer fra BKOOL og eCykle Klub Danmark med trøjer, drikkedunke og håndklæder og ikke mindst et årsabonnement til online træningsplatformen BKOOL til alle vindere!

Fulde resultater kan snarligt findes via online resultat formidlings-servicen O-result.

Årets Trimtex MTBO Cup for H/D21-klasserne er, som det fremgår af navnet, igen sponsoreret af Trimtex. Efter eksperimentet med forskellige distance-ranglister i den corona-ramte 2021 sæson er cupen denne gang igen tilbage i det velkendte format hvor der i 2022 vil være maksimalt 8 tællende ud af totalt 14 løb. Program og stilling i de enkelte klasser er tilgængelig på DOF’s rangliste side.