6 danskere videre til finalerunderne i World Cup Knock Out sprint

| Helge Lang Pedersen | Nyheder

I dag, lørdag, afholdes den anden af tre konkurrencer ved World Cup runden i Borås Sverige. Knock Out sprintens kvalifikationsløb blev afholdt i Borås-forstaden Byttorp i et typisk svensk beboelsesområde med rækkehusbebyggelser afløst af små skovbevoksede områder og åbne græsområder. Med en vindertid på ca. 10 minutter, var der ikke meget tid til at lave fejl og det var da også ganske tæt, hvem som klarede cuttet.

Søren TØ WC Borås KO kval

Søren ved sidste post

Hos de danske herrer, leverede Søren Thrane Ødum en sikker kvalifikation i sit heat, hvor han på 5. pladsen blot var 12 sekunder efter heatvinderen, Martin Regborn. Blot 10 sekunder efter Søren blev en af forhåndsfavoritterne, belgiske Yannick Michiels slået ud med et sekund på den utaknemmelige 13. plads. I samme heat blev Linus Agervig Kristiansson nr. 26.

Emil Ø WC Borås KO kval

Flot præstation af Emil Øbro

I heat to leverede Emil Øbro en superpræstation med en 7. plads, blot 19 sekunder efter vinderen fra torsdagens individuelle sprint, Kasper Fosser fra Norge. I dette heat blev en anden forhåndsfavorit, Daniel Hubmann, som var 19 sekunder efter Emil, slået ud ligesom Rasmus Møller Jess. Desværre var Hubmann en af flere løbere, som mente at have set en passage på kortet, som ikke fandtes i virkeligheden. Man kan ikke være for omhyggelig, når man kontrollerer kort til et sprintløb.

I tredje heat blev det stolpe ind for Jakob Edsen, som på en delt 11. plads ét sekund før nr. 13 netop klarede cuttet til finalerunderne. To forhåndsfavoritter Gustav Bergman og Tim Robertson, levede livet farligt i samme heat, da de var henholdsvis 3 og 4 sekunder foran Jakob.

Hedvig WC Borås KO Qual

Ny superpræstation af unge Hedvig Valbjørn Gydesen

Cecilie Friberg Klysner havde i modsætning til Jakob ikke sekunderne på sin side, da hun røg ud med to sekunders marginal, blot 5 sekunder bag Hedvig Valbjørn Gydesen og 42 sekunder bag heatvinderen, finske Marika Teini, som således sikrede sig en finaleplads i det heat.

Malin WC Borås KO kval

Malin Agervig Kristiansson på vej mod kvalifikationen

Juniorverdensmester fra 2021, Malin Agervig Kristiansson leverede en sikker kvalifikation som nr. 7 i sit heat, 34 sekunder bag vinderen, den svenske junior Hanna Lundberg, men 26 sekunder foran Caroline Gjøtterup, som desværre landede på den utaknemmelige 13. plads. Line Cederberg blev nr. 23 i heatet.

Nicoline WC Borås KO Qual

Nicoline Friberg Klysner også klar til finalerne

I tredje heat var det Nicoline Friberg Klysner, som viste klassen. På 7. pladsen var hun blot 23 sekunder efter heatets suveræne vinder, svenske Lina Strand. Igen havde Danmark den utaknemmelige 13. plads. Ida Agervig Kristiansson røg ud på den bekostning, mens Miri Thrane Ødum to sekunder efter måtte samme vej.

Når disse linjer skrives, er der kun et par timer til totalt sceneskift til Borås Centrum, hvor herrernes kvartfinaler afvikles fra kl. 14:30 og damernes fra kl. 15:00. Kl. 16:00 går TV-produktionen på, dels på svensk TV og dels via IOFs liveorienteringsside her.