Skip to main content

Flotte placeringer til Tobias Biering og Søren Saxtorp efter de første to dage til EM i Trail-O

| Camilla Bevensee | Nyheder

Imens fod-o atleterne kæmper om sekunder ved World Cuppen i Borås, har det danske hold til EM i Trail Orientering i Finland, også været i ilden. De første to PreO-konkurrencer er overstået, og det samlede resultat herefter, er med dansk islæt helt i top. 

I den åbne klasse, er 18-årige Tobias Biering strøget ind på en samlet 3. plads, efter at have placeret sig henholdsvis som nummer 9 og nummer 6, i PreO 1 og PreO 2 konkurrencerne torsdag og fredag. 

Den eneste danske konkurrerende i P-klassen, Søren Saxtorp, har også leveret gode præstationer, der samlet rækker til en 5. plads, efter PreO konkurrencerne. Søren blev nummer 13 på PreO 2 konkurrencen, men i mesterskabets første konkurrence, PreO 1, leverede han en præstation, der rakte til en flot 3. plads i klassen, hvor kun atleter med funktionelle udfordringer grundet permanente mobilitetshandicap kan stille op. Torsdagen sluttede med rigtigt tæt løb i toppen, hvor 17 deltagere havde alle poster på banen rigtige. Derfor blev dag 2, fredag, ekstrem vigtig.

Efter en dag med regn og flere og sværere poster, er det samlede resultat efter de to PreO-distancer som følger for alle de danske atleter:

Samlet resultat PreO:

Open-class

Tobias Biering, nr. 3 (Bronze)

Johanne Biering, nr. 39

Karo Schulz Saxtorp, nr. 42

Maria Krog Schulz, nr. 52

Karin Biering, nr. 76

P

Søren Saxtorp, nr. 5 (Podie)

 

De to første dage har ifølge holdleder Karin Biering, været med klassisk finsk terræn, med mange drilske sten og høje.

Efter første dag var resultaterne for alle de danske atleter således: 

PreO 1:

Open-class

Tobias Biering, nr. 9 

Maria Krog Schulz, nr.17

Johanne Biering, nr. 26

Karo Schulz Saxtorp, nr. 29

Karin Biering, nr. 82

P-class

Søren Saxtorp, nr. 3

Dermed det bedste resultat nogensinde i dansk præcisionsorientering, til et internationalt mesterskab, med 2 danskere på podiet.

I dag skal 3 af de 6 atleter fra Danmark, konkurrere på TempO-distancen, hvor de svære vurderinger af posterne i skoven, skal foretages på tid, og hurtigst muligt. De startede ligesom fod-o atleterne i Borås, med en kvalifikation i formiddags, og forhåbentligt går både Tobias, Johanne og Karin Biering videre til finalerne her til eftermiddag.

Se alle resultater fra EM i Trail-O her: https://etoc2022.com/competitions/