Skip to main content

Én måned til WOC 2022 - kom med til festen til WOC Tour!

| Camilla Bevensee | Nyheder

WOC 2022 i Danmark, afvikles om blot en måned, og slutspurten er sat ind for at få alle de sidste detaljer på plads, inden deltagere fra hele verden kommer til Kolding, Fredericia og Vejle. Forberedelserne har været lidt af et maraton. WOC 2020 blev i første omgang foreslået flyttet fra juli til oktober i 2020 pga. corona-situationen, men endte med at blive udskudt til 2022.

”Vi, og ikke mindst vores løbere og trænere på landsholdet, har set frem VM på dansk jord i mere end 2 år, og nu er det lige om lidt. At løbe det største internationale mesterskab i orienteringssporten, på hjemmebane, er helt specielt, og der kommer til at være ekstra pres på det hold, der ender med at blive udtaget her d. 1. juni. Vi har igennem mange år, været gode og vundet medaljer på de distancer, der skal løbes i Kolding, Fredericia og Vejle om en måned, så det bliver spændende at se, hvordan løberne klarer det. Landsholdet har forberedt sig rigtigt godt hele året, og nu mangler de kun at pudse det sidste af på formen og teknikken, inden det går løs i Trekantområdet,” siger Poul Kristian Mouritsen, formand for Dansk Orienterings-Forbund.

Arrangørklubberne, OK Gorm, OK Snab, OK Melfar, FROS og Kolding OK, knokler med at få alt klar til d. 26. juni, hvor den første VM-distance, sprintstafetten, løber af stablen i Kolding. Allerede dagen inden, skydes publikumsløbene WOC Tour i gang med en forkortet langdistance i Frederikshåb ved Billund. 

”De seneste uger er der løbet en masse internationale tilmeldinger ind til WOC Touren. Det er yderst glædeligt, da vi sammen med vores partnere, Trekantsområdet og Sport Event Denmark, har arbejdet på at netop den internationale deltagelse blev sikret,” siger Poul Kristian Mourtisen og fortsætter:

”Vi håber at se en masse publikum, både orienteringsløbere og lokale borgere, der vil heppe godt på de danske løbere, så de virkelig kan mærke stemningen undervejs på løbene rundt i de tre byer, og kan få lidt ekstra energi, til at kæmpe hele vejen i mål.”

Der er endnu ikke så mange danske løbere tilmeldt publikumsløbene, hvor der er mulighed for at løbe hele 6 løb; 3 skovløb og tre sprintløb. Tilmeldingen foregår via O-service, og det er muligt at timelde sig alle løbene, de tre skov- eller sprintløb, eller hver distance for sig. Man kan altså helt selv sammensætte sin deltagelse, og løbene er tilrettelagt, så man på de tre VM konkurrencedage, har god tid til at heppe på de danske løbere, der løber om VM-medaljer. 

Sidste tilmelding til WOC Tour løbene er d. 1. juni.

Læs mere om WOC Tour på hjemmesiden for løbene: https://tour.woc2022.dk/