Skip to main content

World Cup med stor betydning

| Helge Lang Pedersen | Nyheder

Sjældent har en World Cup-afdeling været imødeset med så store forventninger som årets første World Cup-runde, der afholdes i svenske Borås fra Kristi Himmelfartsdag frem til søndag. Dels er det første gang siden pandemiens start, at der kan holdes en international konkurrence uden restriktioner, dels plejer svenskerne at være gode til at bakke deres landshold op og dels er der pladser på spil til årets helt store mål: VM i Danmark, som nu kun er lidt over en måned væk!

Jakob Ekhard Edsen i aktion ved testløbet i Ribe

World Cup runden har de samme konkurrencer som VM, nemlig individuel sprint, Knock Out sprint og sprintstafet, så der er rig mulighed til at se, hvor man står i forhold til konkurrenterne.  Dog er den individuelle sprint ved World Cup en maratonforestilling, da der alene er finale og altså ikke kvalifikationsløb. Ved VM går kun 45 videre til finalen, men ved World Cup kan der potentielt være over 100 løbere i finaleløbet. Ved VM kan hvert hold stille 3 deltagere, mens de største nationer kan stille op til 8 deltagere ved World Cup, så konkurrencen bliver stenhård.  Og da det danske landshold også kun har tre pladser per distance i de individuelle kokurrencer ved VM, så er der kamp om pladserne blandt dem, som er udtaget til World Cup.

Malin start i Ribe

Malin Agervig Kristiansson starter i testløbet i Ribe

Individuel sprint

Til torsdagens individuelle sprint er det danske hold udtaget således efter testløbene i Ribe og Esbjerg:

Damer

Annika Simonsen, FIF Hillerød

Caroline Gjøtterup, Faaborg OK 

Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød

Hedvig Valbjørn Gydesen, OK Melfar

Ida Agervig Kristiansson, OK Snab

Josefine Lind, OK Gorm

Malin Agervig Kristiansson, OK Snab

Nicoline Friberg Klysner, FIF Hillerød

Herrer

Andreas Bock Bjørnsen, OK Pan Aarhus

Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK

Jakob Edsen, Aarhus 1900 Orientering

Magnus Dewett, OK Snab

Malte Kjær Hemmingsen, FIF Hillerød

Søren Thrane Ødum, OK Øst Birkerød

Det er glædeligt, at Danmark i begge klasser stiller med brede trupper, hvor mange har mulighed for at levere et topresultat. Marginalerne er meget små i sprint, så på en god dag kan mange af de danske løbere levere et topresultat.

Deltagerne starter mellem kl. 10:30 og 14:00 i et sindrigt system, hvor de lavest rankede på verdensranglisten starter først med et minuts startmellemrum, både herrer og damer samtidigt, derefter de 40 bedst rankede herrer med 1,5 min startinterval og til sidst de 40 bedst rankede herrer med 1,5 min startinterval.

Caroline Esbjerg

Caroline Gjøtterup i opløbet ved Knock Out sprinten i Esbjerg

Knock Out sprint

Lørdag er der Knock Out sprint med kvalifikationsløb om morgenen og finaler fra kl. 14:30. TV-transmissionen starter kl. 16:00 og løber til kl. 17:50. Hos de danske damer skiftes Annika og Josefine ud med Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød og Line Cederberg, Tisvilde Hegn OK. Hos herrerne giver Malte og Andreas plads til Linus Agervig Kristiansson, OK Snab og Rasmus Møller Jess, OK Roskilde.

Miri og Cecilie i Esbjerg

Cecilie og Miri spurter om en semifinaleplads ved Knock Out sprinten i Esbjerg

Ligesom ved den individuelle sprint, må de bedste nationer stille med op til 8 deltagere. Derfor bliver det en kæmpe præstation at komme blandt de 36, som fortsætter til eftermiddagens tre finalerunder, kvartfinale, semifinale og finale.

Sprintstafet

Holdene til Sprintstafetten udtages d. 27/5, efter den individuelle Sprint. Sprintstafetten vises i TV og på IOFs liveside søndag fra kl. 13:00 - 14:30. Sprintstafetten får et ekstra dansk islæt, da DOFs U 18 gruppe er på træningssamling i nabobyen Ulricehamn fra onsdag til søndag. Og efter deres egen træning søndag formiddag, drager de til Borås for at heppe på de danske hold.

SR 2018 Bronze

Danmark har stolte traditioner i sprintstafet. Foto fra VM 2018 i Letland

Konkurrencerne kan følges på svensk TV og på IOFs livesider ved at følge dette link.

Læs mere om World Cup i Borås her.

Fotos: Helge Lang Pedersen