Camilla Søgaard vinder guld og Morten Örnhagen tager sølv på sprinten til MTBO EM

| Camilla Bevensee | Nyheder

På dagens sprintdistance ved EM i MTBO i Litauen, var der fart i de danske pedaler, da Camilla Søgaard kørte sig til sejr, Morten Örnhagen Jørgensen tog sølv, og Cæcilie Christoffersen og Nikoline Splittorff kørte ind til henholdsvis en flot 5. og 7. plads.

Camilla Søgaard tager sin første EM-guldmedalje på sprintdistancen. Den forsvarende verdensmester, og mange gang EM- og VM-medaljør på en række andre distancer, måtte kæmpe hele vejen til mål, efter to mindre fejl i starten af banen, og var ikke sikker på, at hun kunne køre sig ind til et godt resultat. Hun fik dog vendt det derude og kørte godt resten af banen, hvilket betød, at hun kunne køre over målstregen i Ignalia, i en ny bedste tid. Efter en nervepirrende ventetid, hvor de sidste par løbere, der havde mulighed for at køre hurtigere tider, skulle i mål, kunne østjyden juble over at have vundet, med kun 5 sekunder ned til tjekkiske Martina Tichovska der blev nummer 2.

Nervepirrende var det også for den unge Morten Örnhagen Jørgensen, der havde toptider undervejs på hele løbet, og også kørte over målstregen i en ny bedste tid, men måtte vente med at juble, da der stadig manglede at komme en del ryttere i mål. En af de sidststartende, tjekkiske Vojtech Viktor, endte med at have marginalerne på sin side, og tage guldet 19 sekunder foran Morten Örnhagen Jørgensen, der stadig kan juble over en sølvmedalje til sit første mesterskab som senior. Morten havde forventet et teknisk svært løb, og da det var det, der mødte ham, satte han farten ned de rigtige steder, og undgik fejl.

Morten Örnhagen Jørgensen, der lige er rykket op, efter at have haft en succesfuld junior-karriere, hvor han sidste år høstede hele 5 medaljer ved Junior-VM, fire af dem af guld.

De to øvrige danske damer, der stillede til start på dagens sprint, klarede sig også flot i den tætte konkurrence. 22-årige Nikoline Splittorff kørte sig til en flot 7. plads, mens 29-årige Cæcilie Christoffersen, kæmpede sig ind til en endnu flottere plads på podiet, med en 5. plads. Cæcilie havde et rent løb, og kører sikkert ind til podieplaceringen. At alle damerne placerer sig i top 7, med mindre end to minutter imellem, tyder på at de alle tre har ramt formen godt frem mod mesterskabet, og det bliver spændende at følge dem de næste par dage.

Cæcilie Christoffersen på vej ud af starten på dagens sprint i Ignalia, Litauen

I W17, ender Miri Brunstedt Nørgaard i dag på en super flot 7. plads, præcist 3 min efter den finske vinder, men kun 17 sek fra en podieplads. Miri har overall et godt løb og er egentlig godt tilfreds, men ærgrer sig selvfølgelig over et enkelt bom til post 8 der koster ca. et minut og et mindre styrt der også koster lidt tid. Hun synes det er surt at havne lige uden for podiet, men det giver helt sikkert blod på tanden at se at der ikke er langt op til de aller bedste.

Viktor Magtengaard havde en mindre god dag i M17, med mange fejl, især i starten af banen, hvorefter det går bedre på den sidste halvdel. Det ender med en 21. plads, 6½ min efter den franske vinder. Viktor udtalte efter løbet at han selvfølgelig ikke var helt tilfreds, men at han helt sikkert har lært rigtig meget. Sprint er da også den sværeste MTBO disciplin, fordi det går så hurtigt og tungen virkelig skal holdes lige i munden - ikke den nemmeste når man er forholdsvis ny i sporten.

Miri Brunstedt Nørgaard og landstræner Allan Jensen, evaluerer dagens løb i målområdet efter sprinten.

Landstræner Allan Jensen er super godt tilfreds med dagens resultater; en guldmedalje, en sølvmedalje, en 5. plads og to 7. pladser.

Resultater

Damer, 6,3 km
Placering/Navn                                  Land                                         Tid i mål

1. Camilla Søgaard                        Denmark                                   25:00
  2. Martina Tichovska                     Czech Republic                           25:05
  3. Marika Hara                              Finland                                      25:44
  4. Linn Bylars                               Sweden                                      25:52
  5. Cæcilie Christoffersen                Denmark                                    25:53
  6. Katerina Novakova                    Czech Republic                            26:28
  7. Nikoline Splittorff                      Denmark                                    26:43

Herrer, 7,3 km
Placering/Navn                                   Land                                         Tid i mål

1. Ludvik Vojtech                          Czech Republic                           24:17
  2. Oernhagen Morten                    Denmark                                    24:39
  3. Jansson Marcus                        Sweden                                      24:53
  4. Braendli Simon                         Switzerland                                 24:55
  5. Bogar Krystof                           Czech Republic                            25:06
  6. Maiselis Jonas                          Lithuania                                     25:17

22. Oliver Friis                              Denmark                                     27:11
      31. Mikkel Brunstedt Nørgaard       Denmark                                     28:00
      34. Allan Jensen                           Denmark                                     28:09