Flotte præstationer af orienteringsløberne til DM i 10 km landevej

| Camilla Bevensee | Nyheder

Da de danske mesterskaber i 10km landevej lørdag eftermiddag løb af stablen, var det med fem orienteringsløbere på startstregen imellem de hurtige langdistance- og cross-løbere.

På trods af det manglende kort i hånden, kunne nogle af orienteringssportens hurtigste, dog godt være med på den næsten flade rundstrækning ved Ceres Arena i Aarhus.

Andrine Benjaminsen var eneste kvindelige islæt af orientering på startstregen, men hun gav atletikkvinderne kamp til stregen og krydsede den som nummer 6 i tiden 35:28.

Hos herrerne løb tidligere landsholdsløber Magnus Dewett sig til en 7. plads i tiden 30:23, lige foran landsholdsløber Emil Øbro, der sikrede sig en 8. plads med tiden 30:30. OK Pan Aarhus løberen Eskil Schøning sikrede sig ikke langt efter den sidste top-10 placering med tiden 30:46, næsten et halvt minut foran landsholdsløber Jakob Edsen, der løb på 31:14 og kom ind over målstregen som nummer 18.

Både Magnus, Emil og Jakob satser mod VM i Trekantområdet til sommer, og de hurtige tider på hårdt underlag peger mod en hård kamp om pladserne på en af de tre sprintdistancer.

Se alle reultater fra DM 10 km på sportstiming.dk.