Skip to main content

Landsholdet starter samarbejdet med det schweiziske landshold op på intensiv aprilsamling

| Camilla Bevensee | Nyheder

Når sidste etape af påskeløbene er løbet, rejser det danske landshold lidt længere mod vest for at mødes med 45 schweiziske landsholdsløbere og -ledere, til fire intensive træningsdage på den første fælles træningslejr for de to hold. 

Samlingen i det midt- og vestjyske kommer til at byde på lidt af det hele, og danskerne får mulighed for at matche schweizerne på både en sprintstafet i Ringkøbing søndag formiddag, en fuld knock-out-sprint-dag mandag, med kvalifikation i Skive og finaler i Viborg, og en skovstafet tirsdag eftermiddag i Ulfborg Plantage, inden schweizerne rejser hjem onsdag morgen. Det danske hold på 33 løbere, skal være afsted indtil torsdag og slutter af med både en skovtekniktest med fokus på retning og afstand og en sprinttekniktest, for at få en status på løbernes tekniske udvikling inden hjemrejse. 

"Det bliver tre intensive dage med schweizerne, lige efter Påskeløbet, men vi valgte at rykke vores samling frem, for at kunne være sammen med dem nu hvor de er i Danmark. Vi fokuserer også på at få trænet det der er oplagt at træne når man er mange og skal løbe stafet og sprintstafet, og knock-out-sprint," fortæller landstræner Tue Lassen, der ser frem til at få sparket samarbejdet med schweizerne godt i gang. 

Og træningerne med det schweiziske landshold er ikke kun en vigtig start på samarbejdet, men også en vigtig del af de danske løberes forberedelse frem mod VM til sommer. 

"Sprinttræningerne er især vigtige, fordi det er blandt de sidste muligheder for løberne, for at løbe sprintkonkurrence mod nogle af verdens bedste, inden der er testløb i midten af maj og holdet til World Cup og VM skal udtages. Det er nogle af de sidste chancer for at prøve nogle ting af, og få det hele til at sidde i skabet inden det virkelig gælder, og der er det bare fedt at vi har de bedste schweizere at matche os mod," forklarer Tue Lassen. 

VM nærmer sig med hastige skridt, og det samme gør udtagelserne til både World Cups, VM og EM, og derfor vil der på samlingen også være fokus på at forberede løberne på det svære der ligger i at være igennem en udtagelsesproces. 

"Vi ved at udtagelsesprocesserne fylder meget hos løberne, så det tager vi nogle åbne snakke om, så de ikke går og putter med det selv, men kan have de her følelser og tanker sammen, selvom de konkurrerer om de samme pladser. Der er mange der kan løbe sig på et VM-hold, så det er klart at der er spændinger og bekymringer om det. At mange har en chance for at komme til VM er jo godt for landsholdet fordi det skubber niveauet i en god retning, men løberne skal kunne være i det på en god måde, og vi skal forberede løberne, så deres verden ikke falder sammen, hvis de ikke kommer til VM. Derfor kommer vi også til at prioritere vores nye Team Danmark sportspsykolog Tina Sun Kristensen til at samle op på dem der ikke bliver udtaget, da vi som trænere kommer til at bruge det meste af vores energi på at lave den sidste VM-forberedelse for de udtagne løbere i den periode," forklarer Tue Lassen. 

Landsholdet har frem mod samlingen, fået rigtig god hjælp af klubberne i området til at tegne kort og indhente tilladelser, og det kunne ikke lade sig gøre at holde en træningssamling med næsten 80 løbere uden deres hjælp.

"Der skal lyde en stor tak til Viborg OK, Skive AMOK og Vestjysk OK, for hjælpen med at få stablet træningsprogrammet på benene. I samarbejde med dem har vi fået opdateret kortene over Husby, Viborg, Skive og Holstebro og så har Erik Flarup brugt lang tid på at revidere kortet over Ulfborg Plantage, som vi har fået lov til at løbe stafettræning i, så det glæder vi os helt vildt til," fortæller landstræneren. 

Udover at planlægge træning og have et setup klar til løberne fra Danmark og Schweiz, har landstrænerne også taget ansvar for at en gruppe ukrainske landsholdsløbere kan være med på samlingen.

"Det er desværre ikke alle der gerne ville komme, som fik lov til at rejse ud af landet, men vi er trods alt glade for at kunne byde de 8 løbere velkomne som enten allerede er i Danmark eller er på vej. Vi håber at vi kan bidrage til at glæden ved sporten i en ellers svær tid kan få lov til at fylde mere hos dem, og vi skal være gode til at inkludere dem også i det sociale liv, men det er jeg sikker på at de danske løbere også vil," afslutter Tue Lassen. 

Mange af træningerne vil efterfølgende kunne ses på o-track, og man vil også kunne følge med i liveresultaterne fra de fire intensive fællestræninger under samlingen, via dette link: https://liveresultat.orientering.se/