Skip to main content

Tredje afdeling af ranglisten

| Thomas Jensen | Nyheder


Mathilde Smedegaard Madsen har haft en fantastisk start på sin seniorkarriere og fører lige nu den danske rangliste. 

Påsken står for døren - og dermed også de traditionelle påskeløb. Påskeløbene afvikles i år i de smukke og meget kuperede Silkeborgskove. Løberne får dog lov til at lægge ud i de flade Hårup Sande - men derefter kommer der bakker på programmet i form af Himmelbjerget og Sletten.

Anden etape i Himmelbjerget får lidt ekstra status, da det samtidig er tredje afdeling af årets seniorrangliste, Trimtex Senior Cup og juniorranglisten, Løberen Junior League. Det har da også lokket nogle af de danske landsholdsløbere, der ellers ikke er tilmeldt påskeløbene, til at møde op på anden etape langfredag. Så der er virkelig stærke startfelter.

Etapen er en mellemdistance. Så der er lagt op til intense kampe i bakkerne omkring Himmelbjerget.

Stærkt herrefelt
I herreklassen er feltet noget stærkere end det har været i de første to afdelinger. Det bliver især interessant at se hvordan Søren Thrane Ødum, Rasmus Møller Jes og Jakob Edsen - der ikke har været med i de første to afdelinger - klarer sig. Det kommer formentlig til at få kraftig modstand fra ranglistens nr. 1, Emil Øbro.  Ranglistens nr. 3 Rico Hejskov Mogensen er også på startlisten, men ranglistens nr. 2 Andreas Bock Bjørnsen og formstærke Jacob Steinthal er desværre ikke med. Vinderen af anden afdeling Søren Schwarz løber H21AK, så han er heller ikke med i kampen om ranglistepoint.

Hård kamp i dameklassen
I D21 er startfeltet også rigtig stærkt. De to førende på ranglisten Mathilde Smedegaard Madsen og Annika Simonsen er til start - det samme er Josefine Lind, der vandt anden afdeling af ranglisten. Cecilie Friberg Klysner har døjet med lidt skader, men hun er på startlisten, så hende skal man altid regne med. Så skal det også blive spændende at se, om Line Cederberg og Hedvig Valbjørn Gydesen løber sig ind i ranglistekampen, og om sidste års vinder Nikoline Friberg Klysner får løbet sig længere op på listen.

Juniorklasserne
Hos herrejuniorerne får vi hurtigt en indikation af, hvor hurtigt der skal løbes, da ranglistens nr. 4 Jonas Dam Als starter først og nr. 2 Oscar David Bromann Jensen starter ud som nr. 2. Ranglisten føres af Asbjørn Kaltoft, der er blevet nr. 2 i de første to afdelinger. Han starter lige før Theis Munktved, der er 3'er på listen og har en sejr i seneste afdeling med i bagagen.

Hos damejuniorerne har Eva Örnhagen Jørgensen vundet de to første afdelinger, og Sigrid Høyer Staugaard er blevet nr. 2. De to må derfor regnes blandt favoritterne. Men det er et stærkt felt, så der er mange, der kan kæmpe med om topplaceringerne. Amalie Ertman er umiddelbart den eneste af forhåndsfavoritterne, der ikke er på startlisten.

Konkurrencerne kan følges på arrangørernes hjemmeside her: http://silkeborg-ok.dk/paaskelob2022/