Skip to main content

DOF har højeste medlemstal siden 2008

| Camilla Bevensee | Nyheder

Efter to år med corona, hvor idrætten har lidt og mistet medlemmer bredt, er den ved at komme sig, og frafaldet er vendt til en stigning i medlemstallet i DIF og DGI. 

I Dansk Orienterings-Forbund, er de netop offentliggjorte medlemstal for 2021 også en positiv historie. Med hele 7.218 medlemmer i 2021, 89 flere end i 2020, rykker sidste års tal ind som det tredjehøjeste medlemstal siden den nye måde at opgøre medlemmer på, der blev taget i brug i 2003. Der er ikke langt op til rekorden på 7.282 medlemmer, der blev sat i 2008. 

"Det er fantastisk at det samlede antal medlemmer i forbundets klubber igen er vokset og fortsat ser ud til at vokse. Dette skyldes ene og alene det store og vedholdende arbejde som er sket og som fortsat sker i klubber overalt i landet, og det bliver spændende at se om 2022 ikke bliver året hvor vi bliver flere medlemmer af DOF end vi har været de sidste 20 år," fortæller direktør i DOF, Bo Simonsen, der er glad for, at der er så stor opbakning til rekrutteringsindsatsen, som der i går aftes blev holdt et webinar om, og fortsætter:

"Der er mange initiativer i gang ude i klubberne, hvor synlighed følges op med målrettede rekrutterende aktiviteter tilpasset de lokale muligheder, og det bliver spændende at se om den landsdækkende rekrutteringsaktivitet, der lige nu er ved at blive udviklet i samarbejde med de interesserede klubber, vil have en effekt." 

Webinaret blev optaget, og kan ses via uddannelsesplatformen en af de kommende dage.

"Det bliver også spændende at se om vi får vendt den negative udvikling i antal deltagere ved vores åbne og fælles løb, som vi har set på bagkant af corona. Det er vigtigt for vores fællesskab og for at kunne fastholde specielt vores ungdom i sporten," afslutter Bo Simonsen. 

De officielle medlemstal for Dansk Orienterings-Forbund kan ses på forbundets side hos DIF.