Skip to main content

Repræsentantskabsmøde: Maja Alm udnævnt som æresmedlem

| Camilla Bevensee | Nyheder

Højdepunktet på gårsdagens repræsentantskabsmøde, var uden tvivl udnævnelsen af Maja Alm som nyt æresmedlem af Dansk Orienterings-Forbund.

I de landlige omgivelser på Dalum Landrugsskole lige uden for Odense, var ca. 50 repræsentanter fra klubber, udvalg og hovedbestyrelsen, lørdag samlet til det årlige repræsentantskabmøde, der ikke bød på de store diskussioner, og en dagsorden, der ikke var tilføjet nye forslag til. De forskellige kåringer for 2021 blev klaret, inden Maja Alm blev kaldt op, og til stående applaus og store ord fra formanden, blev udnævnt til æresmedlem af DOF, som kun nummer 6 af slagsen, og første kvinde nogensinde.

Sidste gang der blev kåret et æresmedlem, var i 2004, da Flemming Nørgaard modtog hædren.

Maja kvitterede med en på forhånd forberedt tale, der ikke lod mange øjenkroge tørre. 

Vi har fået lov til at skrive Majas tale af, og selvom det ikke er det samme, som at have været der, kan den læses her:

Elite orientering har været en del af mit liv i mange, mange år efterhånden, men faktisk stod det ikke skrevet i kortene, at netop jeg skulle kunne kalde mig selv for 7x verdensmester ved min karrieres udgang. Jo, jeg var et stort talent, bevares, og jeg har da også vundet mange DM-medaljer i mine ungdomsår. Men jeg gad ikke træne, da jeg jo var den bedste i Danmark, så hvorfor skulle jeg træne, når jeg allerede var den bedste?

Ved et tilfælde tog jeg med TalentCenter Syd til junior VM testløb, for det gjorde man i TC Syd, og mine venner skulle afsted. Men for mig var det ikke med det formål at skulle til junior VM, for det vidste jeg knap nok hvad var dengang. Jeg var kun 15 år og havde aldrig dyrket forbilleder i andre verdensmestre. Jeg løb orienteringsløb fordi jeg elskede det. Jeg elskede at konkurrere og jeg elskede at vinde.

Til testløbene blev jeg nr. 4 til begge testløb og blev udvalgt til at være en af de 6 piger, der skulle repræsentere Danmark til junior VM og her startede min rejse inden for eliteorienteringens fantastiske verden. Jeg blev nr. 36 til junior VM og fandt ud af, at niveauet i verden var meget højere end det, som jeg kendte til fra Danmark.

Jeg havde først et år på efterskole, hvor jeg fik lov til at prøve tilværelsen som en helt almindelig teenager med fester hver weekend, ingen træning og kø af roulade i Kvickly, når pauserne tillod det. Som 18-årig besluttede jeg at flytte til Nordsjælland, til datidens kraftcenter, for at få nogle at træne med og herfra tog det fart. Jeg lærte først at træne fysisk. Arbejdede på mange af de træningslejre, som landsholdet arrangerede, med min teknik, og til sidst fik jeg koblet det mentale på.

Vi fik arbejdet med en kulturforandring på seniorlandsholdet, der gav os en fællesskabsfølelse, som jeg hverken har oplevet før, og nok ikke kommer til at opleve igen. Det var fedt at være på landsholdet. Jeg blev presset af løbere som Signe Søes, Ida Bobach og Emma Klingenberg, og sammen fandt vi vejen til verdenstoppen.

Jeg er i den grad et produkt af et fantastisk arbejde i DOF, drevet af store visioner, dygtige trænere og fantastiske holdkammerater. En elitekarriere er hårdt arbejde. Jeg har viet og helliget 14 år af mit liv til elitesport. År der har krævet mange fravalg og ofre, men også nogle år, der har givet mig en tro på, at når man virkelig kæmper for det man vil, så kan man være så heldig at opnå det.

Da lille Maja på 15 år drog afsted til junior VM testløbene, drømte hun ikke om at blive verdensmester. Drømmen er blevet skabt undervejs, i takt med at mål efter mål er blevet nået. Drømmen er blevet skabt med hjælp fra det fantastiske arbejde der er lagt i DOF.

Jeg vil gerne, af hjertet, sige tak for al den støtte jeg har fået på min vej i elitesporten. Tak til DOF! Tak til alle de mennesker jeg har haft omkring mig, men mest af alt tak til alle der på hver deres måde har støttet og lykønsket mig på min vej. Det er fantastisk, når man ved, at man skal sætte 30 min ekstra af til et DM, for at bevæge sig fra stævnepladsen til parkering, fordi der er så mange der gerne vil lykønske en og vise deres støtte.

Af hjertet tak for al den støtte jeg altid har haft i ryggen. Det hele kulminerer nu med denne udnævnelse til æresmedlem i DOF. Jeg vil evigt være mit forbund taknemmelig for at have givet mig denne fantastiske rejse i eliteorientering og jeg vil evigt være taknemmelig for denne udnævnelse, tak!

Referatet fra repræsentantskabsmødet lægges i aktuelle mappe her på hjemmesiden en af de kommende dage.