Skip to main content

Landsholdet på træningslejr uden bagage

| Camilla Bevensee | Nyheder

Da landsholdet sent lørdag aften ankom til Lissabon lufthavn, for at være på en ugelang træningslejr i Portugal, var deres bagage ikke med flyet.

Tre træningsdage inde i træningslejren, har holdet været nede for at købe tøj i en lokal friluftlivsforretning for anden gang.

”Vi har måttet købe det mest nødvendige, og det er jo ikke alt af det udstyr vi plejer at bruge, man kan købe i en helt tilfældig forretning i Portugal, så vi må klare os med det vi har,” fortæller landstræner Jeppe Ruud, der er med på træningslejren som træner. Heldigvis går den uheldige situation ikke alt for meget ud over landsholdets træning og udbyttet af turen.

”Vi har måttet rykke lidt rundt på nogle træninger, men vi når det planlagte nu, og får meget ud af træningslejren alligevel,” fortsætter landstræneren, "humøret er højt, og løberne er gode til at omstille sig til situationen."

Hvornår løberne får deres løbetøj og sko tilbage vides ikke, da bagagearbejderne i går morges forlængede strejken, på trods af påbud fra Arbejdsretten, om at genoptage arbejdet senest mandag morgen, der blev afgjort ved retten søndag.

Bagagepersonalet fra selskabet SAS Ground Handling (SGH), der hører under flyselskabet SAS, har strejket siden lørdag morgen.

I kø til indcheckning af bagage i Københavns Lufthavn i lørdags, blev landsholdsløberne Mathilde Smedegaard Madsen og Eva Örnhagen Jørgensen inteviewet til TV2 News om strejken blandt bagagearbejderne. De vidste ikke at de ikke ville få den bagage de skulle til at checke ind, med på træningslejr i den anden ende. Foto: Jeppe Ruud


Nogle løbere kan stille i det landsholdstøj de havde på på rejsen, mens andre må tage til træningerne i tøjet fra supermarkedet. Foto: Jeppe Ruud