Skip to main content

Danmarks kvinder får 8 pladser til World Cup i 2022

| Camilla Bevensee | Nyheder

Endelig er afgørelsen af nationskonkurrencen Federation League offentliggjort. Efter et 2021, hvor de danske landsholdsdamer har løbet sig op på verdensranglisterne for både skov- og sprintorientering, og med pointene fra et sidste verdensranglisteløb i Silkeborg 30. december, er Danmark nu rykket op som 6. bedste nation på damesiden. Det betyder at landsholdet kan stille med hele 8 dameløbere på hver World Cup afdeling i det kommende år. 

De danske herrer løb sig i løbet af 2021 også op på verdensranglisterne, og er rykket fra en 10. plads til en flot 8. plads.  

Vores landstrænere kan være stolte af det stabile høje niveau, gruppen af løbere viser bredt på tværs af både køn og alder, som også er det, der har ført til avancementet i nationskonkurrencen.

Du kan læse mere om World Ranking Events, Federation League og hvilken betydning det alt sammen har, i næste nummer af Magasinet Orientering, hvor landstræner Jeppe Ruud forklarer hvad der er op og ned. 

Se stillingen i Federation Cup her og læs hele det netop publicerede dokument 'National Quota for Sprint WOC & World Cup 2022' her.