Skip to main content

VM-værter testede event-set-up

| Nyheder 2021

2021 wre billund

 Internationale landsholdsløbere på vej nedover trinnene ved LEGO House i Billund, hvor søndagens Knock-Out Sprint blev løbet i spektakulære omgivelser. Foto: Helge Lang Pedersen/Dansk Orienterings-Forbund

Pressemeddelelse

VM-værter testede event-set-up

VM-værter varmede i sidste uge op til sommerens VM i orientering, hvor et imponerende stort elitefelt fra det meste af Europa gæstede Danmark for at dyste om WRE.

Efterårsferien bød på VM-opvarmning for både orienteringsløbere og for arrangørerne af næste års VM i orientering. I en weekend med strålende efterårssol og farver afviklede næste års danske VM-arrangørklubber et sprintløb lørdag og en Knock-Out sprint søndag med stor international tilslutning.

Knap 200 løbere stillede til start i eliteklasserne – langt de fleste af dem med udenlandsk pas, der udover weekendens konkurrencer også har deltaget i de seneste dages WOC-træninger rundt om i det syddanske.

Dorthe Bloch Rosenvinge, Event Director – Office, Marketing and Communication, WOC 2022 siger:

- Konkurrencerne i de seneste dage har givet os uvurderlig erfaring i arbejdet med at arrangere VM i Trekantområdet til sommer. Og vi er stolte over, at så mange internationale topløbere lagde vejen forbi Danmark og gav både træninger og konkurrencer et løft. Det giver os de bedste forudsætninger for at kunne skabe de optimale verdensmesterskaber næste år i samarbejde med Vejle, Kolding og Fredericia Kommuner samt Sport Event Danmark. 

Kort og baner er grundstenen for et hvert orienteringsløb, og netop derfor er det ekstra vigtigt for deltagerne at forberede sig så godt som muligt i Danmark.

Simona Aebersold, schweizisk landsholdsløber med  11 medaljer ved internationale mesterskaber siger:

-Det har været en dejlig træningslejr, og det var rart at slutte af med to skønne konkurrencer. Terrænet her er meget anderledes fra, hvad vi er vant til i Schweiz. Her er flere hjørner og vægge, så du må være afklaret med dig selv og læse kortet nøjagtigt. Jeg ser især frem til den individuelle sprint distance ved VM i Danmark.

2021 wre billund 3

Den schweiziske landsholdsprofil Simona Aebersol på vej mod sidsteposten ved sprinten i Aabenraa lørdag. Efter hende følger Nicoline Klysner, der blev bedst placerede dansker. Foto: Erling Thisted/Dansk Orienterings-Forbund

Thierry Gueorgiou, landstræner for det finske landshold og  14 gange verdensmester som løber (for Frankrig), supplerer:

-Det har været meget høj standard med gode ruter i udfordrende byer, så jeg tænker det bliver et meget interessant VM næste år, og derfor har vi også brug for at være topforberedte.

Trekantområdet og Sport Event Denmark er partnere bag VM næste  år. Også her er der store forventninger til næste år.

-Det er et ønskescenarium at få lov til at teste sit event-set-up. Arrangørerne af VM i orientering tager værdifulde erfaringer med sig. Lige så vigtigt er det, at deltagerne drager hjem med gode oplevelser. Vi så det også for en månedstid siden, da Haderslev testede deres VM-set-up i forhold til VM i mountainbike maraton, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, som er partner på både VM i orientering og en lang række andre store, internationale sportevents i de kommende år.

Kontakt:

Dorthe Rosenvinge, Event Director - Office, Marketing and Communication, WOC 2022
+45 6130 0402 //Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

2021 wre billund 2De danske landsholdsløbere Caroline Gjøtterup og Hedvig Gydesen bliver henholdsvis nummer et og to i kvartfinalen ved søndagens Knock-Out Sprint i Billund. Foto: Helge Lang Pedersen/Dansk Orienterings-Forbund