Skip to main content

Nicoline Klysner og Emil Øbro vandt Trimtex Senior Cup 2021

| Nyheder 2021

2021 WRE Sprint Nicoline

 

Nicoline Klysner på vej i mål på dagens sprint. Foto: Jeppe Ruud

Efterårssolen skinnede over Aabenraa, der lørdag lagde brosten og asfalt til en individuel sprintkonkurrence i VM-format med kvalifikation om formiddagen og finaler efter frokost.

Her kunne arrangørerne af sommerens verdensmesterskab i Trekantområdet teste VM-setuppet med et imponerende stort elitefelt fra det meste af Europa som deltagere.

Knap 200 løbere stillede til start i eliteklasserne – langt de fleste af dem med udenlandsk pas, der udover weekendens konkurrencer også har deltaget i de seneste dages WOC-træninger rundt om i det syddanske.

Ranglisten fandt sine vindere
Dagens sprintkonkurrence talte samtidig også som sidste afdeling af seniorernes rangliste – Trimtex Senior Cup, hvor der var spænding til sidste meter.

Hos damerne skulle Nicoline Klysner, FIF Hillerød Orientering slutte som bedste danske løber for at kravle op og overtage førstepladsen fra sin søster, Cecilie Klysner (FIF).

Og da syv af de danske dameløbere kvalificerede sig til eftermiddagens finale efter en top 15-placering i deres respektive kvalifikationsheat, var der meget der skulle lykkes for Nicoline.

Men hun holdt styr på både kort, nerver og fart gennem Aabenraas kringlede gader og baggårde og sluttede som nr. 14 i det stærke internationale felt. Det rakte til pladsen som bedste dansker – og dermed også til den samlede førsteplads på ranglisten. Godt nok med samme pointantal som sin søster, 372 point med fire tællende afdelinger. Men da alt andet også var lige blev det udslagsgivende at Nicoline opnåede den bedste placering i den sidste afdeling.

Cecilie slutter på andenpladsen og blot to point foran tredjepladsen med Agnes Kracht, Tisvilde Hegn OK, der heller ikke var til start i dagens sprint.

Hos herrerne stod kampen om førstepladsen mellem Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK, der på forhånd havde 10 points forspring til Rasmus Møller Jess, OK Roskilde. I realiteten blev ranglisten allerede afgjort i formiddagens kvalifikation, hvor Emil løb sig videre til A-finalen som den ene af to danskere.

Dermed var han sikker på at slutte foran Rasmus og snuppe den samlede førsteplads.

Emil blev med sin 38. plads i den tætte A-finale også hurtigste dansker, mens Jacob Steinthal blev nummer 41 – otte sekunder efter Emil.

Rasmus Møller Jess blev bedst placerede dansker i B-finalen og derfor ender ranglistens top 3 hos herrerne med følgende resultat:

1. Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK 372 point
2. Rasmus Møller Jess, OK Roskilde 358 point
3. Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK 321 point

2021 WRE Sprint Trimtex EN

 

Emil Øbro og Nicoline Klysner vandt Trimtex Senior Cup 2021, Foto: Jeppe Ruud

Tæt kamp om sejren
Kampen om sejren i dagens eliteklasser blev som ventet spændende og tæt. I dameklassen løb den Aarhus-boende nordmand Andrine Benjaminsen med sejren med bare et sekunds margin til den unge schweizer, Eline Gemperle, der blev juniorverdensmester i netop sprintdisciplinen på dansk jord for to år siden. Schweizernes største profil på damesiden, Simona Aebersold blev nummer tre – 12 sekunder fra sejren.

Hos herrerne vandt den belgiske sprintspecialist Yannick Michiels også en tæt sejr foran langdistanceverdensmesteren, norske Kasper Fosser, der var fire sekunder efter. Tredjepladsen gik til tjekken Tomas Krivda, der var et enkelt sekund langsommere end Fosser.

I morgen afsluttes WOC-træningsugen med en Knock Out Sprint i Billund i VM-setup. Kvalifikationen begynder kl. 9.30 søndag formiddag, og kvartfinalerne går i gang kl. 14.

Find resultater og tracking fra i dag – og find links til at følge med i Knock Out Sprinten i morgen her.