Skip to main content

World Cup: Cederberg og Thrane Ødum bedst placerede danskere på langdistancen

| Nyheder 2021

2021 worldcupita soren thrane

Line Cederberg og Søren Thrane Ødum løb sig højst op på resultatlisten blandt de danske løbere under torsdagens krævende langdistance ved World Cup-finalen i Italien.

Cansiliglio-skovene bød på udfordrende, kuperet terræn med masser af kurvedetaljer, der skulle holdes styr på for at komme godt i mål.

Og efter de 13 og 19 kilometer hos hhv. damer og herrer, var Line Cederberg i mål som nummer 21, mens Søren Thrane Ødum sluttede som 31’er i det stærke World Cup-felt.

Forinden var gået mellem halvanden og to timers strabadser i skoven, som Line og Søren havde løst godt.

- Line og Søren har gode tekniske løb med få fejl, og det er altså godt løbet i det her krævende terræn. Søren er ikke helt i samme fysiske form som han var i sommermånederne, så det er godt kæmpet. Og Line fortalte også, at hun havde en lidt tung dag. Og når hun alligevel kan løbe sig lige i kanten af top 20, så er det godt. Det er noget af et løft hun har taget i denne sæson, siger landstræner Tue Lassen med henvisning til Lines flotte 13. plads ved VM i Tjekkiet på mellemdistancen.

2021 worlcupita linec

Der var også andre gode danske takter at glæde sig over. Miri Thrane Ødum blev nummer 31 efter et løb, hvor hun lå med tider i nærheden af Line Cederbergs indtil et mindre tidstab på de sidste poster.

- Det er nærmest Miris første internationale løb efter hun døjede med corona for et par måneder siden, og vi var tidligere i tvivl om hun skulle stille op her i Italien. Så jeg tror hun alt i alt er godt tilfreds med i dag, siger landstræneren.

2021 worldcupita miri thrane

Hos herrerne løb Magnus Dewett, der gør comeback i landsholdstrøjen, og Rasmus Mølles Jess sig ind på placeringer i 40’erne, og det er værd at bide mærke i.

- Magnus har ikke løbet orienteringsløb i en lang periode, så det er imponerende at han kommer tilbage på den her måde i krævende terræn. Og Rasmus har kæmpet med at få et helt løb til at hænge sammen i internationale konkurrencer, så han har også haft et godt løb i dag, siger Tue Lassen.

2021 worldcupita magnusdew

De tre konkurrencer i Italien er afslutningen på årets World Cup, hvor løberne tidligere på sæsonen har samlet point ved EM i Schweiz og ved World Cup-løbene på Idre Fjäll i august.

Og med dagens 31. plads kan Søren Thrane Ødum sætte yderligere 10 point ind på World Cup-kontoen og hopper dermed to placeringer op til en delt 12. plads i den samlede stilling.

Her afgøres den individuelle World Cup med mellemdistancen på lørdag, og den glæder Søren sig ekstra meget til efter dagens avancement, fortæller Tue Lassen.

Find World Cup-stillingen her.

Dagens langdistance blev vundet af en suveræn Tove Alexandersson, Sverige, der havde knap seks minutters forspring til Simona Aebersold, der samtidig afgiver førstepladsen til svenskeren i den samlede World Cup-stilling. Natalia Gemperle, Rusland blev treer i dag.

Hos herrerne var norske Kasper Fosser næsten ligeså suveræn og var også mere end fem minutter foran nummer to: Matthias Kyburz, Schweiz og med Daniel Hubmann, Schweiz på tredjepladsen. Fosser udbyggede føringen i den samlede World Cup-stilling.

Se resultater, kort og tracking fra dagens konkurrencer her.

Lørdages mellemdistance løbes i lignende og lige så krævende terræn. Første løber sendes afsted 11.15 på lørdag og den kan følges på IOF’s livekanal fra kl. 12.30. Læs mere her.

Alle fotos: Iben Valery