Skip to main content

Nicoline Klysner og Andreas Bock løb med mellemdistanceguldet

| Nyheder 2021

2021 DMMellem Podie

 

Deltagerne ved lørdagens DM Mellem i Grejsdalen kunne glæde sig over at orienteringsidrætten nærmest er tilbage i vante rammer efter coronarestriktionerne, der har skabt store udfordringer i det seneste halvandet år.

Forhåbentligvis havde de også husket at træne løb i bakker, for dem var der rigeligt af i det kuperede terræn nord for Vejle.

Og holdt de øje med eliteklasserne, kunne de især i H21 opleve et vanvittig tæt opgør.

Her løb førsteårs-senioren Andreas Bock Bjørnsen, OK Pan Aarhus med guldet med bare ét sekunds forspring til Magnus Dewett fra dagens arrangørklub, OK Snab, der gjorde et flot DM-comeback. Afstanden til bronzemedaljen var heller ikke stor: Den løb Emil Øbro med – 10 sekunder langsommere end Andreas.

Forinden var gået 4,5 kilometer med 430 meters stigning, hvor de tre løbere havde ligget ganske tæt. Andreas Bock førte på den første halvdel af banen, så havde Emil Øbro føringen i nogle poster inden Pan-løberen tog føringen tilbage og til sidst kunne løbe over målstregen som vinder.

Sidste års danske mester på mellemdistancen, Jakob Edsen, startede ikke i dag.

Så spændende var det ikke i D21, hvor Nicoline Klysner, FIF Hillerød løb med sejren med mere end halvandet minuts forspring til Agnes Kracht, Tisvilde Hegn OK. Først på banen var det den forsvarende mellemdistance-mester – og Nicolines søster, Cecilie - der førte an, men efter et tidstab på post 4 overtog Nicoline føringen og slap den aldrig igen. Med dagens flotte sejr og World Cup-deltagelsen tidligere på måneden ser hun på glædelig vis ud til at være forbi tidligere skadesproblemer.

Cecilie kunne dog glæde sig over en bronzemedalje i dag – 2.20 min. efter Nicoline.

Damejuniorklasserne bød også på overbevisende sejre: I D20 vandt den førende i Løberen League, Hedvig Gydesen, OK Melfar med over to minutter foran to Søllerød OK-løbere, Mathilde Smedegaard Madsen og Alberte Kaae-Nielsen.

Malin Agervig Kristiansson blev registreret med fejlklip.

Og i D18 var Eva Örnhagen Jørgensen endnu hurtigere end D20-løberne på samme bane og vandt med halvandet minut ned til Amalie Ertmann, Allerød OK og med Sigrid Høyer Staugaard, FIF Hillerød yderligere 21 sekunder efter.

I H20 levede Søren Thrane Ødum, OK Øst op til favoritrollen og vandt med knap halvandet minuts forspring til Elias Hinge Krogsgaard, Silkeborg OK, mens Gustav Vinther Østermark Jensen, Kolding OK snuppede bronzen.

H18 endte med en Allerød OK-sejr til Oscar David Broman Jensen, der var 13 sekunder foran Mathias Buchgreitz, Søllerød OK og med Jonas Damm Als, OK Pan på tredjepladsen.

Find resultater og stræktider på DM Mellems hjemmeside - og se kort og vejvalg på O-track (husk at dele dit eget track;-) )

Foto: Troels Christiansen