Skip to main content

OK Pan Aarhus nr. 8 i Jukolas damestafet, Venla

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2021

Efter fantastiske præstationer af Caroline Gjøtterup, Cecilie Friberg Klysner og Maja Alm.

OK Pan logo

OPDATERET med herreresultater 

Verdens største klubstafet, Jukola, afholdes normalt i Finland midt i juni måned, men i år blev den udsat til august på grund af de finske Corona-restriktioner. Løbet afvikles i denne weekend med det sædvanlige program: Kvindernes Venla-stafet med 4 ture lørdag eftermiddag og herrernes syvmandsstafet med start kl. 22:00 lørdag aften dansk tid.

I kvindernes stafet var der 683 gennemførende hold, heraf to fra Danmark. På OK Pans førstetur var der et glædeligt gensyn med Caroline Gjøtterup, som ikke var med på det danske VM-hold i Tjekkiet i juli måned, men som nu præsterede rigtigt flot med en 36. plads på første turen, små 4 minutter efter det førende hold.

Derefter viste de to danske landsholdsløbere Cecilie Friberg Klysner og Maja Alm atter deres klasse.

Cecilie blæste rundt på den 5,4 km lange bane i blot 32 minutter og med dagens bedste tid på anden tur og var blot to minutter efter de førende, da hun på 6. pladsen sendte Danmarks syvdobbelte verdensmester, Maja Alm ud på tredjeturen.

Cecilie VM

Cecilie Friberg Klysner - billedet her er fra VM 2021.

Maja, der ved VM leverede et sensationelt comeback efter at have været borte fra internationale konkurrencer i tre år, viste, at hun nu også er så meget tilbage, at hun også kan levere verdensklasseresultater i skoven. Maja løb holdet op på andenpladsen og var da blot 34 sekunder bag det førende hold fra Alfta-Øsa OK.

Maja bronze

Maja Alm - her ved VM 2021. Natalia Gemperle bagest løb Jukola-sejren hjem til Alfta Øsa OK

Dermed tegnede sidsteturen til at blive et nervepirrende opgør mellem VM-medaljevinderne russiske Natlia Gemperle for Alfta-Øsa OK, Simona Aebersold i Tamperen Pyrintö og norske Andrine Benjaminsen i OK Pan Aarhus. Simona var oppe og føre i starten, men Natalia Gemperle var hurtigt tilbage i spidsen og så sig siden aldrig tilbage. Sejrsmarginalen til IFK Göteborgs VM-stafet-guldvinder Sara Hagström blev 2:46.

Desværre for OK Pan Aarhus, var det ikke Andrine Benjaminsens dag. Hun kunne ikke leve op til det forrygende oplæg, som de tre danske stjerner havde leveret og måtte til slut tage sig til takke med 8. pladsen, 6½ minut efter vinderne. Det var netop Andrine, der besejrede Maja i kampen om bronzemedaljen ved sprintstafetten ved VM, så i vores stille sind kunne vi godt have ønsket os, at Andrine havde byttet rundt på de to præstationer. Men under alle omstændigheder rigtigt flot at OK Pan var tilbage i top ti i stafetten, som de vandt i 2014 - den gang også med Maja på tredje tur.

Farum Tisvilde OK præsterede også rigtigt flot. På første tur skiftede Agnes Kracht et lille minut efter Caroline som nr. 40 og Iben Valery og Nicoline Friberg Klysner holdt denne placering, mens det hårde selskab blev en smule svært for Nina G Najbjerg, der til slut løb holdet i mål som nr. 64.

 

Tæt danskeropgør i herrestafetten

Jukolas herrestafet startede lørdag aften kl. 22:00 dansk tid og vinderne fra Store Tuna IK løb i mål lige efter kl. 06:00 søndag morgen. De to unge danske hold fra OK Pan Aarhus og Farum Tisvilde OK leverede fine præstationer i den finske nat og blev henholdsvis nr. 66 og 67, 1 time og 38 minutter efter vinderne. Man kan følge den tætte opgør mellem de to klubber via linket her.

Det vindende hold fra Store Tuna IK i Borlänge i Sverige havde hele 4 brødre Svensk på de fire sidste ture, hvilket helt givet er blevet bemærket, ikke mindst fordi den legende, som Jukola-stafetten bygger på, handler om syv brødre. Det er derfor stafetten har syv ture. Europamesteren Emil Svensk løb sidste tur og holdt lige præcis verdensmesteren Kasper Fosser bag sig. Kasper Fosser bragte således IFK Göteborg ind på andenpladsen.