Skip to main content

Sølv til Niels Dalgaard EYOC sprint

| Thomas Jensen | Nyheder 2021


En glad Niels Dalgaard sikrede dansk metal for tredje dag i træk, da han vandt sølv til EYOC sprint (Foto: Astrid Ank Jørgensen)

Årets EYOC blev i dag afsluttet med sprint. Igen i dag var der danske farver på sejrspodiet - og igen i dag var de i H 16. Sprinten var meget teknisk. Der var opstillet mange kunstige hegn - og mange af de porte løberne skulle orientere sig igennem var blot åbne døre. Så der blev stillet store krav til præcis og hurtig orientering.

Sølv til Niels Dalgaard i H16
Niels Dalgaard løste opgaven helt perfekt, og sikrede med en flot sølvmedalje, at Danmark har taget medaljer på alle distancer.  Niels var med fremme hele vejen og første faktisk den første halvdel af banen. Men til sidst måtte han se sig slået af tjekkiske Jan Strycek med 16 sekunder. Det så længe ud til at Niels ville få bronze, men ukraineren der kom i mål i bedste tid var, var løbet igennem en lukket port og diskede sig selv.

Hannes Mogensen løb igen i dag et flot løb. Han brugte 24 sekunder mere end Niels hvilket rakte til en flot 8. plads. Mads Christian Maarup var yderligere et minut efter som nr. 42 - mens Casper Blakskjær blot luntede en del af banen, efter han slog sin fod på stafetten på vej mod sidste post i går. Vi krydser fingre for, at det ikke er noget alvorligt.

Anders Secher bedst i H18
Anders Secher Thomsen løb en god sprint i dag, og sluttede som nr. 33. Jonas Damm Als og Villads Skovbjerg var ikke langt efter som nr. henholdsvis 47 og 49. Mathias Buchgreitz løb en tid omkring de andre danskere, men ved publikumspassagen var der en tvungen passage omkring noget vejarbejde som han overså. Det betød, at han blev disket for at have løbet i forbudt område.

Flot løb af Laura Hornbæk i D16
I D16 lykkedes Laura Kaldahl Hornbæk med at holde godt sammen på orienteringen og undgå de indlagte fælder. Det resulterede i en fin plaering som nr. 38. De andre tre danskere havde ikke lige den bedste dag. Sigrid Oehlenschlaeger Nielsen blev nr. 81 - og Augusta May Thorsen og Emilie Skov Dalgaard blev disket.

Sigrid Staugaard nr. 22 i D18
I D18 løb Sigrid Høyer Staugaard et rigtig flot løb. Det indbragte en flot placering som nr. 22. Også Ida Riis Madsen løste opgaven rigtig flot og blev nr. 30. Xenia Bregnesøe fik en dårlig start og løb ikke helt op til de flotte præstationer på lang og stafet. Det blev til en placering som nr. 63. Sidste danske D18 løber Marie Møller Nielsen løb et flot løb på en tid lige omkring Ida Riis Madsens. Men desværre lavede hun den samme fejl som Mathias Buchgreitz og kom ind i et forbudt område og blev disket.


Vores dygtige H16 drenge sørgede for medaljeregn over Danmark. Fra Venstre er det Casper Blakskjær, Niels Dalgaard og Hannes Mogensen. (Foto: Astrid Ank Jørgensen)

 

EYOC er hermed slut for 2021. Landstræner Astrid Ank Jørgensen kan være stolt af sine løbere. Det er længe siden vi har taget medalje på alle distancer til EYOC - og de unge løbere har høstet en masse værdifuld erfaring i det at begå sig til internationale mesterskaber i terræntyper man ikke er vant til - og hvor den indlærte oversættelse af kort til terræn ikke altid er, som man ville have forventet.

I kan se eller gense resultater og tracking fra konkurrencerne her: https://eyoc2021.lt/