Skip to main content

Landsholdet på fjeldtur for at løbe World Cup

| Nyheder 2021

2021 WOCstafet LineC

 

Torsdag formiddag trækker 12 af vores dygtige landsholdsløbere igen i rødt og hvidt, når World Cup-afdelingerne på Idre Fjäll i Sverige skydes i gang med en langdistance.

Lørdag venter en mellemdistance inden løberne søndag skal ud at løbe skovstafetter i det særlige fjeldterræn.

Terrænerne omkring Idre Fjäll byder på godt med højdekurver og mange kurvedetaljer i det åbne og stifattige terræn. Løbsterrænerne ligger 700-1000 meter over havet.

- Vi glæder os til at skulle løbe internationale konkurrenceløb i nordisk terræn igen. Det er første gang på så højt niveau efter coronapandemien satte ind. Det bliver også spændende at se, hvordan løberne tackler fjeldterrænet, der minder lidt om Østerdalen i Norge, hvor vi havde en god samling for et års tid siden. Jeg håber de kan mærke, at de har rykket sig, fortæller sportschef Anders Hav Bachhausen.

Du kan se video fra landsholdssamlingen i Østerdalen her­: 

Ændringer på holdet
Der er sket en del ændringer til det danske hold i Sverige i forhold til den oprindelige udtagelse i juni, idet skader og sygdom har tvunget Amanda Falck Weber, Josefine Lind, Miri Thrane Ødum, Andreas Bock og Jakob Edsen til at melde afbud.

Til gengæld er Cecilie Klysner og Björn Cederberg føjet til holdet (se herunder), der derfor tæller seks damer og seks herrer. Det betyder også, at alle løberne får mulighed for at løbe både lang- og mellemdistance.

Landsholdet kan søndag stille med to stafethold i hver klasse – de udtages efter lørdagens mellemdistance.

- Vi har ingen konkrete resultatmålsætninger for denne World Cup-runde, men forventer at løberne gør hvad de kan for at præstere gode løb, siger sportschefen.

2021 WOC MQ Laurits

 

Følg med hjemmefra
World Cup-løbene i Sverige udgør den midterste af tre World Cup-runder i år. De første tre afdelinger var sprintløbene ved EM i Schweiz i maj, mens den sidste runde løbes i Italien når september bliver til oktober.

Søren Thrane Ødum er den bedst placerede dansker i World Cup-stillingen med en 12. plads blandt herrerne, men hans primære fokus for sæsonen er fortsat Junior-VM i Tyrkiet i september.
Se World Cup-stillingen her. 

Der bliver igen gode muligheder for at følge de danske løbere via den tv-produktion, der laves under alle tre løb i Sverige. Der kan købes adgang via IOF’s liveside og både SVT og NRK sender fra konkurrencerne.

Første løber på langdistancen sendes afsted ca. kl. 10.15 torsdag.

Damer
Agnes Kracht, Tisvilde Hegn OK
Annika Simonsen, FIF Hillerød Orientering
Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering
Ida Agervig Kristiansson, OK Snab
Line Cederberg, Tisvilde Hegn OK
Nicoline Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering

Herrer
Björn Cederberg, Tisvilde Hegn OK
Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK
Eskil Schøning, OK Pan Aarhus
Laurits Bidstrup Møller, Silkeborg OK
Rasmus Møller Jess, OK Roskilde
Søren Thrane Ødum, OK Øst Birkerød

Fotos af Line Cederberg og Laurits Bidstrup Møller fra VM i Tjekkiet i juli - af Erling Thisted.