Skip to main content

WMOC skov kvalifikation

| Thomas Jensen | Nyheder 2021

Michael Sørensen (tv) og Mads K. Larsen (th) løb sig begge sikkert i a-finalen i henholdsvis M40 og M45. Billedet er fra WMOC i Letland fra 2019, da Mads stadig var M40. 

Efter en velfortjent hviledag var der skov kvalifikation på programmet i dag. Løbet talte til kvalifikation på mellemdistancen i morgen – og hvis man var så heldig at komme i top 4, så kunne man også sikre sig en plads i A-finalen på langdistancen. Det var der hele 8 danskere der lykkedes med.

Den ungarske sommer viste sig fra sin varmeste og mest solrige side, så der blev svedt godt igennem i det bakkede terræn, der bød på lige dele tæt egeskov og helt åbne områder med spredte buske (sådan lidt Mols Bjerge-agtigt). Fælles for alle baner var, at den forventede vindertid blev overskredet en del, så det var en hård dag for mange.

Rolf Lund fra HSOK og denne artikels forfatter (Thomas Greve Jensen fra THOK) gentog deres heatsejre fra sprintkvalifikationen i henholdsvis M65 og M50, mens Keld Johnsen fra THOK fik revanche fra sin sprintkvalifikation, hvor han havde fejlklip. Han tog den sidste danske heatsejr i dag i M70.

Af andre bemærkelsesværdige danske resultater kan nævnes Iben Falck Maags (Søllerød OK) 2. plads i W55, Tim Falck Webers (THOK) 3. plads i M55, Janne Brunstedts (Roskilde OK) 3. plads i M70, Lene Jensens (HSOK) 4. plads i W65 og Kent Kraghs (Horsens OK) 4. plads i M55. Janne Brunstedt løb hurtigst i sit heat fra 1. radiopost og hjem. Lene Jensen var blot 10 sekunder fra heat sejr på sin tredjeplads – og blot 2 sekunder foran 4. pladsen, så de var tæt i W65.

I morgen onsdag løbes finalen på mellemdistancen. Der er igen varslet høje temperaturer – og endnu mere af banen forventes at foregå uden skygge fra træer, så det bliver en vigtig opgave at bevare koncentrationen når varmen begynder at stige til hovedet.

Der vil som altid være live resultater på arrangørernes hjemmeside. Det kommer et link til liveresultater her: https://wmoc2021.hu/en/middle-final-race-11th-august/, kort inden konkurrencen starter.

Dagens resultater kommer her: https://wmoc2021.hu/en/forest-qualification-race-10th-august/