Skip to main content

VM: Alle syv danskere i sprintfinalen

| Nyheder 2021

2021 SprintQ Edsen

 

Landsholdet fik en flot start på VM i Tjekkiet, da alle syv danskere løb sig videre fra formiddagens sprintkvalifikation – og dermed bookede en plads i eftermiddagens finale i Terezin.

Arrangørerne havde sørget for krævende kvalifikationsbaner i den gamle garnisonsby, der bød på masser af korte stræk i begyndelsen af banen, mens strækkene blev længere og mere løbsorienterede senere på banen.

Og det passede tilsyneladende de danske løbere godt. Alle løb sikre kvalifikationsløb og kvalificerede sig på placeringer mellem 3.- og 10.-pladsen – de 15 bedste i hver af de tre heat gik videre til finalen.

Derfor var det også en tilfreds landstræner, der kunne gøre status efter kvalifikationen.

- Vi er selvfølgelig glade. Og jeg synes også, at vi har syv sikkert videre. I forhold til de top 30-placeringer, vi har talt om på forhånd, så ser det fornuftigt ud. Det er meget få af dem, der har følelsen af at have løbet et godt løb. Arrangørerne har virkelig udfordret os med kringlede baneforløb og ekstra hegn sat op. Så flere har løbet i blindgyder i starten specielt, og så får de bedre styr på det til sidst og får løbet sig sikkert ind, siger landstræner Tue Lassen.

Jakob Edsen var én af de løbere, der kom godt videre med en 9. plads i sit heat med mere end et minut at give af til 16. pladsen.

- Der var nerver på, og jeg kunne godt mærke at nervøsiteten var der. Men så snart vi kom i gang var det jo orienteringsløb som vi kender det. Og jeg synes det gik rigtig fint. Det var meget hektisk i starten, så jeg skulle lige tøve lidt og tillade mig at stoppe op og læse kortet. Men jeg føler, at jeg har fået rystet det værste af og er klar til finalen, siger Jakob Edsen.

2021 SprintQ Klysner

 

For Ida Agervig Kristiansson var sprintkvalifikationen den første optræden ved et verdensmesterskab, og den må siges at være godkendt med en 4. plads i heatet – i øvrigt 15 sekunder langsommere end Maja Alm, der løb samme bane og blev nummer tre.

- Det var tricky i starten, så jeg tog den med ro og tog mange stop for at være sikker. Men så blev det lidt nemmere på midten af banen, så jeg kunne sætte farten op. Jeg var ikke klar over, hvor godt det var, da jeg kom ind. Men jeg havde en god følelse og fysisk var det ok, fortæller VM-debutant Ida Agervig Kristiansson.

2021 SprintQ ThraneOedum

 

Første herreløber sendes afsted kl. 14.31 – og finalen kan følges på IOF’s liveside og på en stribe nordiske tv-kanaler, f.eks. SVT, NRK og YLE.

Foto: Erling Thisted