Skip to main content

MTBO DM-weekenden 2021 står for døren

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2021

Thomas

 

Lige om lidt blændes der op for 3 dage med konkurrencer, når nye danmarksmestre skal findes på samtlige MTBO mesterskabs-distancer. Efter et års corona-relateret afbræk er Horsens OK, OK Pan og Randers OK gået sammen om - her lige inden sommerferien - at få stablet en længe ventet DM-weekend på benene. Dermed er der for første gang i 2 år igen medaljer at køre om for både eliteryttere og motionister. Den tæt pakkede DM-weekend indledes med sprint fredag aften, efterfølges af mellemdistance lørdag og afsluttes med langdistance søndag.

Fredag aften bydes der op til en sprint på nytegnet kort og et i MTBO sammenhæng jomfrueligt område, hvor Grenaa midtby lægger jord til årets forbundsmesterskab. I sædvanlig stil kan deltagerne se frem til en intens sprint med mange poster på et lille område. Det bliver 20-25 minutter med et højt stressniveau, og det kommer til at gå særdeles hurtigt på et kort i skala 1:5000 som omslutter centrum af handelsbyen Grenaa med gader, gyder og gennemgange samt klassisk dansk boligområde med enkelte grønne områder og en park.

Lørdagens program sender deltagerne ud i Grenaa Plantage hvor årets danmarksmestre skal findes på mellemdistance. Løbsområdet udgøres af en rigtig fin bynær skov beliggende i kanten af Grenaa by. Skoven er uden nævneværdig kupering med et stort centralt beliggende hedeområde, og byder på et stort antal veje og stier og herunder også et 25 km langt MTB-spor som snørkler sig gennem plantagen. Plantagen blev senest anvendt til et Trimtex MTBO Cup løb i 2017, og det bliver forhåbentlig til et glædeligt gensyn for gengangerne fra den gang og en ny, god oplevelse for dem der ikke har haft fornøjelsen tidligere. Der er tillige annonceret en velfortjent fejring af VM-medaljetagerne i forbindelse med medaljeoverrækkelsen efter mellemdistancen: MTBO landsholdet fejres efter lørdagens DM Mellem

Weekenden rundes af søndag med en forventet udmarvende langdistance i Fussingø-Ålum. Hvor man dagen inden skal anstrenge sig for at få kørt nogle højdemeter, er der garanti for gode stigninger som venter deltagerne under søndagens kamp mod uret. Der bydes her på mange højdemeter i kraft af skræntområder med kraftig kupering som skal forceres. Løbsområdet udgøres af alt fra store skovveje til meget smalle stier, så her får deltagerne sin sag for med at finde de gyldne vejvalg.

De store favoritter i eliteklasserne skal helt sikkert findes blandt de nyligt hjemkomne VM-deltagere der jo som bekendt gjorde det ganske så glimrende i Finland i løbet af sidste uge. Ikke alle har mulighed for at stille op alle dage, men blandt damerne er Camilla Søgaard (Horsens OK), Nikoline Holm Splittorff (FIF Hillerød) og Cæcilie Rueløkke Christoffersen (OK ØST Birkerød) alle 3 gode formstærke bud på medaljekandidater. På herre-siden er der umiddelbart lagt op til kamp mellem Oliver Friis (Horsens OK) og Thomas Steinthal (FIF Hillerød). Men da Junior-rytterne, med bl.a. Morten Örnhagen Jørgensen (OK Snab) og Mikkel Brunstedt Nørgaard (OK ØST Birkerød), også har valgt at stille til start i H21, er der nok også et par af guld-medaljørerne fra det nyligt overståede junior-VM som har tænkt sig at gøre hvad de kan for at blande sig i striden.

MTBO DM Sprint: https://horsensok.dk/klubaktiviteter/abne-lob/mtbo-dm-sprint-25-juni-2021

MTBO DM Mellem: http://okpan.dk/dm-mtbo-2021/

MTBO DM Lang: http://randers-ok.dk/2021/05/30/mtb-o-dm-lang/