Skip to main content

Thrane og Benjaminsen hurtigst i Hillerød

| Nyheder 2021

Der blev løbet stærkt i martsregnen i det østlige Hillerød lørdag eftermiddag, hvor den danske orienteringselite var samlet til det første af to testløb i weekenden

Dagens sprint var både udtagelsesløb til EM i Schweiz i midten af maj og sparkede samtidig gang i juniorernes rangliste – Løberen League.

Og løberne blev allerede tidligt på banen kastet ud i tekniske vejvalgsdilemmaer mellem parkeringspladser og rækkehuse, der blev udslagsgivende for resultatlisten.

Hos herrerne blev den hurtigste tid faktisk løbet i juniorklassen, hvor Søren Thrane Ødum stadig har et år tilbage. OK Øst Birkerød-løberen kom bedst ud af det første vejvalgsstræk til post 3, og på O-track kan man se, hvordan han lykkes med at holde fast i føringen hele vejen til mål.

FIF Hillerøds Malthe Kjær Hemmingsen, der netop er rykket op i seniorklassen, var 22 sekunder langsommere end Søren – og det var lige nøjagtig nok til at snuppe sejren i hans nye aldersklasse.

Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK og Jakob Edsen, Aarhus 1900 var henholdsvis ét og fem sekunder efter på de følgende pladser.

- I starten følte jeg at jeg var på bagkant og ikke kom ind i flydet. Men jeg lavede ikke som sådan nogle fejl og til sidst fik jeg også trykket på. Så det var et OK løb, fortalte Emil Øbro efter løbet.

Trods det kolde og våde vejr gemte der sig tydeligt et smil bag mundbindet, da han var på vej hjem fra løbet. Dagens løb og udsigten til flere reelle konkurrencer spiller en stor rolle for eliteløberne.

- Det er megafedt. Det er noget, jeg har glædet mig til i lang tid. At komme ud og få ordentligt setup er bare noget andet end træningskonkurrencer. Det er virkeligt fedt, sagde Emil Øbro.

I D21 var OK Pan Aarhus’ norske landsholdsløber Andrine Benjaminsen klart hurtigst med en tid på 14.58 minutter. OK Gorms Josefine Lind var hurtigste dansker på andenpladsen – godt et halvt minut langsommere, mens Tisvilde Hegn OK’s Elin Carlsson og OK Snabs Ida Agervig Kristiansson fulgte efter på de følgende pladser.

I juniorklasserne, hvor årets første Løberen League-point som nævnt var spil, blev det altså en klar sejr til Søren Thrane Ødum hos herrerne. FIF Hillerøds Jacob Steinthal var 50 sekunder efter på andenpladsen, mens Linus Agervig Kristiansson fra OK Snab tog sig af tredjepladsen.

I D20 var der blot tre sekunder mellem Malin Agervig Kristiansson, OK Snab og Hedvig Gydesen, OK Melfar på de første pladser. Eva Örnhagen Jørgensen, også Snab, løb med tredjepladsen.

Du kan finde resultater fra i dag på løbets hjemmeside - og vejvalg på O-track her.

Og du kan allerede finde pointfordelingen i Løberen League efter dagens første afdeling på DOF's ranglisteside.

I morgen formiddag fortsætter testløbsweekend et langt stenkast mod sydvest, hvor FIF byder på mellemdistance i St. Dyrehave.

Se billeder fra lørdagens løb i Facebook-albummet her: