Skip to main content

Jagten på EM-billetter og Løberen League-point begynder lørdag i Hillerød

| Nyheder 2021

Jakob Edsen på vej til sejren ved DM Sprint i Hillerød Øst i august.

Efter halvandet år uden internationale mesterskaber begynder det at dufte lidt af landsholdstøj og mesterskabsstemning igen, når eliten samles i Hillerød lørdag eftermiddag.

Sprintløbet i Hillerød Øst er nemlig det første af to testløb til det rene sprint-EM i Schweiz, der løbes fra 13.-16. maj.

Hillerød Øst lagde så sent som i august terræn til DM Sprint, og lørdagens konkurrence byder på fine revanchemuligheder.

Dengang snuppede Jakob Edsen, Aarhus 1900 Orientering sejren foran Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK og Rasmus Møller Jess, OK Roskilde.

Og alle tre løbere er igen at finde på den ca. 20-mand store startliste, der tæller en lang række løbere fra landsholdsgrupperne.

I D21 stiller DM Sprint-sølvvinderen Ida Agervig Kristiansson, OK Snab til start, og det samme gør løbere som Josefine Lind, OK Gorm, FIF Hillerøds Annika Simonsen, Line Cederberg, THOK og norske Andrine Benjaminsen fra OK Pan Aarhus. De fire sidstnævnte lå alle inden for 20 sekunder i top fem ved sidste weekends sprint i Aarhus.

Cecilie Klysner, FIF Hillerød Orientering er på startlisten, men har valgt at spare sig for at give ro til en let skadet fod.

Lørdagens sprint følges op af en mellemdistance søndag i St. Dyrehave og de to konkurrencer udgør til sammen FIF’s Testløbsweekend, hvor begge løb er WRE-løb og dermed tæller til verdensranglisten.

Der er både junior- og seniorklasser lørdag og søndag, og for juniorerne er der en ekstra gulerod at løbe for:

På grund af aflysningen af Junior European Cup (JEC) i Belgien i begyndelsen af april har landsholdsledelsen besluttet at juniorløbere kan komme i betragtning til EM i Schweiz.

Læs mere her om de opdaterede udtagelseskriterier her:

Begge weekendens løb er samtidig startskuddet til Løberen League – juniorernes rangliste – der i år består af otte afdelinger

Løbene afvikles naturligvis efter forbundets tekniske retningslinjer under coronapandemien og følger myndighedernes krav om restriktioner og retningslinjer. Alle deltagere skal eksempelvis kunne fremvise en negativ coronatest, der er mindre end 72 timer gammel.

Du finder startlister og liveresultater via løbenes hjemmeside her.