Skip to main content

OK Pan blander sig i vildskovs-debatten i Aarhus

| Nyheder 2021

Tema loebere uden klub

 

I disse dage debatteres det om Marselisborgskovene syd for Aarhus i stor stil skal omdannes til vildskov for at styrke biodiversiteten i området.

En del af planerne - som du kan læse mere om her - går ud på at hegne store dele af området ind for at sætte større "græssere" ud i området.

Det vil naturligvis indskrænke mulighederne for orienteringsidrætten - og mange andre friluftsaktiviteter, da det ikke nødvendigvis er alle, der føler sig trygge ved at bevæge sig rundt mellem de store dyreflokke.

Tirsdag aften tog Tv2 Østjylland debatten op, hvor OK Pan Aarhus' Kell Sønnichsen fik lov til at fortælle om klubbens bekymringer for planerne. 

Du kan se indslaget her.

Debatten er ikke kun aktuel i Aarhus. Der skal i de kommende år oprettes 15 naturnationalparker rundt om i Danmark, hvor græsning af større dyr i indhegninger også er en del af planerne. Læs mere i artiklen her.

DOF vil meget gerne sikre sig, at idrætten og friluftslivets stemme også bliver en del af debatten - også helt ude i de enkelte kommuner. Du er derfor meget velkommen til at kontakte DOF's skovkonsulent Nina Hoffmann på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 3011 4767 med spørgsmål.