Skip to main content

VM-truppen er udtaget

| Landshold

LandsholdVM 2017 venter om lidt over 4 uger, og bliver en stor opgave for det danske landshold. Estland byder på varierende udfordringer såvel fysisk, som orienteringsmæssigt, og der er lagt op til både tætte konkurrencer, stærk modstand og udfordrende terræn. De seneste tre verdensmesterskaber har været fantastiske, og på trods af nogle afgørende skader er det et stærkt og optimistisk dansk hold, der rejser til Estland for at forsætte på succesbølgen. Målsætningen for holdet er uændret, holdet går efter at vinde 3 medaljer til Danmark.

Chancerne er gode, det viste den netop overståede World Cup-runde i Finland, men marginalerne er små og konkurrencen hård. Landsholdet arbejder derfor efter en strategi hvor de enkelte løbere fokuserer på 1-2 primære distancer. Målet er at øge mulighederne for optimal forberedelse og succes til VM. Dette påvirker udtagelsen, og derfor er det kun meget få løbere, der starter på mere end 2 distancer. Ligeledes er der i udtagelsen blevet lagt vægt på at Danmark stiller med stærke kort på flest mulige distancer, og derfor vil verdensklasseløberne starte på flere individuelle distancer.

De største forventninger ligger naturligt på den forsvarende sprintverdensmester Maja Alm, OK HTF Haderslev, som skal forsøge at genvinde VM-titlen. Resultaterne i foråret har ligeledes vist, at hun også vil være at finde helt fremme på langdistancen, og der er gode chancer for dansk medalje.
Sprintstafetholdet, som ligeledes er forsvarende verdensmestre, har i år en udskiftning på holdet, da Søren Bobach, OK Pan Aarhus, desværre ikke når at blive klar til VM. Andreas Boesen, OK Roskilde, træder ind på holdet og viste lovende takter under World Cup i Finland. Sprintstafetholdet løber for medaljer, men konkurrencen er hård.

Ida Bobach, OK Pan Aarhus, der desværre blev skadet under World Cup i Finland, må som tidligere udmeldt desværre blive hjemme for at fokusere 100% på at komme tilbage fra sin skade.

Damer: 
Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK - Sprint, Lang
Caroline Gjøtterup, Faaborg OK - Sprint, Mellem
Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering - Sprint, Sprintstafet, Mellem, Stafet
Maja Alm, OK HTF Haderslev - Sprint, Sprintstafet, Lang, Stafet
Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød - Mellem, Stafet

Herrer: 
Andreas Hougaard Boesen, OK Roskilde - Sprint, Sprintstafet
Björn Cederberg, Tisvilde Hegn OK - Lang
Jakob Ekhard Edsen, Aarhus 1900 Orientering - Sprint
Søren Schwartz, FIF Hillerød Orientering - Mellem, Stafet
Thor Nørskov, OK Øst Birkerød - Mellem, Stafet
Tue Lassen, Faaborg OK - Sprint, Sprintstafet, Lang, Stafet

Tue Lassen er med sine 31 år ældste løber på det danske landshold, og står dermed i spidsen for et ungt og lovende hold, der både giver VM-debut til både Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK, Caroline Gjøtterup, Faaborg OK, og Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød.

VM-programmet: 
30/6 - Sprint kvalifikation, Tartu
1/7 - Sprint finale, Tartu
2/7 - Mix-sprintstafet, Viljandi
4/7 - Langdistance, Rõuge
6/7 - Mellemdistance, Elva-Vitapalu
7/7 - Stafet, Elva-Vitapalu

Kommentarer til udtagelsen eller uddybning kan fås ved henvendelse til landstræner Torbjørn Gasbjerg på mobil 22 51 51 56.

Udtagelsen er foretaget af landstræneren og godkendt af sportschefen.

VM-hjemmesiden: http://woc2017.ee/

Foto: Jeppe Ruud