Skip to main content

Kriterier for Team Danmark godkendelse på ungdomsuddannelser

Dansk Orienterings-Forbund arbejder for at skabe optimale rammer for at kombinere eliteidræt og uddannelse på ungdomsuddannelsesniveau og videregående niveau. Forlængede Team Danmark uddannelsesforløb (3-årig HF og 4-årig STX, samt forlængede erhvervsuddannelser) og dedikerede eliteklasser giver bedre og mere fleksible muligheder for at kombinere en gymnasialuddannelse med eliteidræt, herunder både ekstra fritid til træning og restitution, mulighed for at flytte eksamen, større accept af fravær pga. eliteidræt, samt mulighed for supplerende undervisning. 3-årige Team Danmark forløb findes også, som ansøges og vurderes på samme vis som de 4-årige forløb.

Team Danmark godkendelse på gymnasiale uddannelser skal udnyttes til at skabe større udvikling hos talentfulde løbere, og Dansk Orienterings-Forbund er derfor forpligtet til at sikre at kun motiverede talenter godkendes til Team Danmark forløb. Der er derfor opstillet en række kriterier for godkendelse, og alle kriterier forventes opfyldt for at løbere kan godkendes.

Kriterier:

    • Resultater til EYOC (orienteringsløbs) el. EJYMTBOC (MTBO) og danske mesterskaber
    • Veludfyldt træningsdagbog (Sportlyzer el. lign.)
    • Træning efter TBU’s anbefalinger for ens aldersgruppe
    • Aktiv og fast deltagelse ved TC-træning
    • En korrekt udfyldt ansøgning til Team Danmark med relevante bilag

Endelig godkendelse og vurdering af ansøgerne foretages af DOFs talentudviklingsansvarlige i samråd med TC-trænerne. For Himmelbjergegnens Natur- og Idræstefterskole’s (HNIE) elever, vil det være orienteringslinjens ansvarlige der vil blive kontaktet i stedet for den respektive TC-træner. For MTBO-atleter foretages vurdering af DOFs MTBO-landstræner.

Spørgsmål og henvendelser rettes til:

Astrid Ank Jørgensen
U18-træner
Dansk Orienterings-Forbund
Telefon +45 22 84 21 70
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.