Skip to main content

Hvordan tackler vi transport-udfordringen?

Dansk Orientering skal være et eksempel på en bæredygtig sport, hvor vi sammen finder løsninger på de centrale udfordringer i den grønne omstilling. Transport til og fra træning, og til og fra stævner, er en af de helt store kilder til udledning i forbindelse med orienteringssporten og det vil vi gerne sætte fokus på og forsøge at løse.

Fokuspunkter fra webinaret

Grøn Idræt - hvordan tackler vi transportudfordringen?

Vi er stærkt afhængige af biltransport til stævner/træning. I den forbindelse skal der sættes fokus på:

  • Samkørsel
  • Øget tilgængelighed med kollektiv transport (specielt for sprint)

For at opildne og forhåbentlig få flere til at køre sammen vil vi i Dansk Orienterings-Forbund have et øget fokus på det gennem vores kommunikation. Blandt andet ved at fremhæve eksisterende løsninger og fastholde en grøn dagsorden. 

I webinaret præsenteres deusuden et måleredskab til at registrere klimaaftrykket til stævner/træninger. Det er tanken at følge udviklingen for udvalgte stævner så vi konkret kan se, hvordan det står til og om vi bliver bedre til at køre sammen eller tage offentlig transport. 

Derudover introduceres en række yderligere tiltag, som skal undersøges og igangsættes af DOF for fortsat at opildne til grøn adfærd.

  • Kategorisering af grøn klub
  • Kategorisering af grøn stævne
  • Håndbog til grønnere klubliv
  • Håndbog til grønnere klustævner

Du kan høre mere om tiltagene og deltagernes tanker om det i webinaret. 

Se webinaret her

Du kan finde det fulde webinar her

Find masser af konkrete øvelser til jeres træning

I DOF's øvelseskatalog Træning af Børn og Unge Orienteringsløbere (TBU) finder du et stort udvalg af øvelser til børn og unge orienteringsløbere.

Øvelserne er grundigt beskrevet og illustreret med billeder eller video, så du nemt kan lave den helt rigtige træning til den gruppe børn eller unge, du arbejder med.


Find inspiration til klubarbejdet

Bliv flere medlemmer

Det er sjovest at være flere i et klubfællesskab.

Men for de nye, der kommer og prøver orienteringsløb første gang, kan der være lang vej fra man første gang hører om o-løb til man melder sig ind i den lokale klub.

Kunsten er at finde en måde, hvor klubben kan hjælpe de nye til at komme godt i gang og føle sig velkomne i fællesskabet.

Find inspiration her:

Gør jeres arrangementer grønnere

Bæredygtige stævner

I dansk orientering tager vi ansvar i den grønne omstilling og løsningen af klimakrisen.

Som arrangør af et orienteringsstævne kan du være med til at bidrage til den grønne dagsorden.

Har du f.eks. overvejet nogle tiltag inden for transport, forplejning og materialer, I kan afprøve til det næste stævne, klubben står for?

Ved at gøre få ting anderledes kan vi gøre en forskel.