Skip to main content

Udstyr til orienteringsløb

Bliv klogere på, hvilket udstyr det kræver at komme igang med orienteringsløb. 

Hvilket udstyr kræver orienteringsløb?

Orienteringsløb kræver først og fremmest et par gode løbesko. Her kan det være en fordel, hvis du har nogle sko med et godt greb, så du kan stå fast i terrænet, når du skal op og ned af bakker og skrænter. Det kan være sko med gummi-knopper eller metal-dupper. Det er desuden en fordel, hvis skoen har en slidstærk overdel, og er lavet i vandafvisende materiale. Til sprint-orientering i byen, som ofte foregår på asfalt og græs, vil almindelig flade løbesko være at foretrække.

Din påklædning skal være praktisk sportstøj, da man godt kan forvente at blive beskidt. Slidstærke tights er en god ide, da man let risikerer, at der kommer huller i bukserne, når man løber gennem terrænet. Nogle løber også med benbeskyttere på forsiden af skinnebenet, som hjælper med at skåne skinnebenet for rifter og blå mærker.

Som kompas kan man enten have et pladekompas eller et tommelfingerkompas. De fleste løber i dag med et tommelfingerkompas. Det er ofte muligt at låne kompasser i orienteringsklubben, så man som ny og nysgerrig ikke behøver at købe et nyt kompas med det samme.

Som tidtagningsenheder benyttes oftest SI- eller Emit-brikker til at stemple posterne med. Har du ikke selv en brik, kan det også ofte lånes eller lejes af orienteringsklubben.

Rigtig god fornøjelse!