Skip to main content

Udtagelse til landsholdsgrupperne 2021

| Nyheder 2020

2020 Landshold Jeppe Ruud

Landsholdet har lagt det rød-hvide konkurrencetøj frem og ser med stor optimisme ind i den kommende sæson efter et år, hvor coronapandemien aflyste det meste af den internationale løbskalender. Forude venter 2021, hvor europamesterskaberne i Schweiz i maj og verdensmesterskaberne i Tjekkiet i juli er de store hovedmål. Fraværet af konkurrencer i 2020 har givet landsholdsløberne bedre tid til se fremad på træningssamlingerne, så det er en flok velforberedte og sultne løbere, der snører skoene og løber ind i det nye år.

Landsholdsstrukturen ændres en smule i 2021. Udviklingsgruppen erstattes af en U23-gruppe og Elitegruppen bliver for løbere fra 24 år og opefter. Ændringen sker for bedre at kunne målrette elitearbejdet i forhold til løbernes alder, og det har været svært med en stor aldersspredning i den nuværende Udviklingsgruppe.

Derudover bliver det igen muligt at tildele eliteløbere, der står uden for landsholdsgrupperne et wildcard til at deltage på landsholdssamlinger i vinterhalvåret. Dermed får de også mulighed for sparring og inspiration fra landsholdsløbere og landstrænere til deres videre elitesatsning.

Landsholdsgrupperne for 2021 ser således ud:

Verdensklassegruppen:
Cecilie Klysner, FIF Hillerød Orientering
Jakob Edsen, Aarhus 1900

Elitegruppen:
Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK
Caroline Gjøtterup, Faaborg OK
Josefine Lind, OK Gorm
Line Cederberg, Tisvilde Hegn OK
Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød
Nicoline Klysner, FIF Hillerød Orientering

Björn Cederberg, Tisvilde Hegn OK
Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK
Eskil Schøning, OK Pan

U23-gruppen:
Agnes Kracht, Tisvilde Hegn OK
Annika Simonsen, FIF Hillerød Orientering
Hedvig Gydesen, OK Melfar
Ida Kristiansson, OK Snab
Ida Øbro, Tisvilde Hegn OK
Lotte Markussen, OK Pan
Malin Kristiansson, OK Snab
Mathilde Smedegaard, Søllerød OK

Andreas Bock, OK Pan
Jacob Steinthal, FIF Hillerød Orientering
Laurits Bidstrup Møller, Silkeborg OK
Linus Kristiansson, OK Snab
Mads Skaug, OK Pan
Malte Kjær, FIF Hillerød Orientering
Malthe Poulsen, FIF Hillerød Orientering
Rasmus Møller Jess, Roskilde OK
Søren Thrane Ødum, OK Øst

Det er fortsat uafklaret i hvilken form Maja Alm, OK HTF er en del af landsholdsgrupperne. Det afklares i begyndelsen af det nye år.

Camilla Bevensee, OK Pan har i løbet af efteråret besluttet at indstille sin elitekarriere efter en årrække på både junior- og seniorlandshold.

Udtagelsen til U18-gruppen sker medio december.

De første større aktiviteter for landsholdsgrupperne er januarsamlingen i Danmark og Sydsamlingen i Spanien i februar. Hertil er udtaget følgende wildcardløbere:

Alberte Kaae-Nielsen, Søllerød OK

Elias Hinge Krogsgaard, Silkeborg OK
Jonas Gabs, OK Melfar
Lukas Becker, Søllerød OK
Marius Thrane Ødum, OK Øst Birkerød
Theis Munktved, Allerød OK

Oversigten over relevante dokumenter ift. landsholdsgrupperne findes under menupunktet Information under Landsholdet. Klik her for at gå dertil. 

Landstrænerteamet i 2021 består af Tue Lassen, Jeppe Ruud og Astrid Ank Jørgensen (U18).

Kenneth Buchs tre-årige ansættelse som landstræner i DOF udløb pr. 31. oktober, og forbundet vil gerne takke for hans store indsats i løbet af de seneste tre år. Kenneth blev oprindelig ansat som landstræner med fokus på udvikling af løberne på skovdistancerne. Efter rekonstruktionen af eliteafdelingen i begyndelsen af 2020 trådte Kenneth ekstraordinært til som cheftræner for at forberede landsholdet på det hjemmebane-VM, der senere blev udskudt på grund af coronapandemien.

Kenneth har også spillet en stor rolle i arbejdet med den kommende eliteplan 2021-2024 og har generelt bidraget med sin store erfaring og faglighed i alle funktioner.

Tidligere på året sagde eliteafdelingen også farvel til Rasmus Folino Nielsen, der gennem tre år som juniorlandstræner, talentudviklingsansvarlig og senest assisterende landstræner, var med til især at løfte det fysiske niveau hos juniorerne og påvirke kulturen i en positiv retning.

Dansk Orienterings-Forbund ønsker dem begge det bedste fremover.

Fotos: Jeppe Ruud

2019 nye landsholdstroejer Jeppe Ruud