Skip to main content

Opdaterede corona-retningslinjer med nyt forsamlingsforbud

| Nyheder 2020

Tema Kort

De opdaterede retningslinjer om forsamlingsforbuddet, som DIF sammen med DGI og Firmaidrætten netop har publiceret, giver ikke anledning til ændring af DOF’s retningslinjer og guidelines for afvikling af orienteringsstævner, gældende fra 8. oktober 2020. idet DOF’s retningslinjer generelt fastslår, at myndighedernes bestemmelser om forsamlingsforbud skal følges.

Stævne- og Reglementsudvalget følger udviklingen så godt som muligt og er i kontakt med DIF’s corona-taskforce efter behov. SRU deltager i øvrigt i de virtuelle møder, som DIF afholder om situationen.

Der opereres nu med tre grænser for forsamlinger ved idrætsaktiviteter.

  • Forsamlingsforbud på 10 personer gælder voksne fra 22 år og derover. Alle stævneofficials tæller med i det samlede antal.
  • Forsamlingsforbud på 50 personer gælder for idræts- og foreningsaktiviteter uden overnatning for børn og unge til og med 21 år. Der må gerne være nødvendige voksne til stede som en del af forsamlingen på 50 personer. Der må ikke blandes voksne udøvere med ungdomsudøvere. Hvis blot én 22-årige deltager som udøver, gælder forsamlingsforbuddet på 10 personer.
  • Forsamlingsforbud på 500 personer gælder for fx kursus-og uddannelsesaktivi-teter. Det er et krav, at man i al væsentlighed sidder ned på faste pladser med ansigtet i samme retning.

Der er ikke sket ændringer i reglerne for tidsforskudte arrangementer med op til 500 deltagere, dvs. klubberne må gerne dele et stævne op i flere, når blot der på intet tidspunkt er mere end 10/50 personer til stede samtidig.

Der er heller ikke sket ændringer i reglerne for arrangementer med betydelig geografisk spredning, herunder o-løb. Det betyder, at det fortsat vil være muligt at afholde stævner på samme tid med flere end 10/50 personer, så længe den geografiske spredning kan opretholdes gennem hele arrangementet, dvs. også ved start- og målområdet.

Konklusionen på ovenstående er, at der kan arrangeres stævner for ungdomsløbere til og med 21 år på samme vis, som det har været tilfældet indtil den seneste stramning af forsamlingsforbuddet, dvs. med maks. 50 personer på samme sted på samme tid. Det skal understreges, at personer over 21 år kun må deltage som officials, og i øvrigt tæller med i det samlede antal på maks. 50 personer.

Såfremt en klub ønsker at arrangere et sædvanligt stævne for alle aldersklasser, eller evt. blot for voksne over 21 år, skal forsamlingsforbuddet på 10 personer overholdes. Det burde ikke skabe problemer, når først løberne er i skoven, men hvordan sikrer man, at der ikke er flere end 10 personer til stede samtidig i start og mål, inklusive officials?

Det er den samme begrænsning, der gælder for klubbernes træningsaktiviteter. Denne udfordring har klubberne løst på forskellig vis, f.eks. ved at forlange tilmelding i tids-slot til træning. Andre har tilbudt selvtræning på samme måde som i foråret. Det kan lade sig gøre ved træning, men hvordan løfter klubberne opgaven med stævner? Det bliver interessant at følge.

Link til DIF’s gældende retningslinjer af 29. oktober kan downloades her.

Spørgsmål om fortolkninger af DOF's retningslinjer rettes til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., Formand for Stævne- og Reglementsudvalget