Skip to main content

Udtagelse og info for Danmarks deltagelse i Euromeeting

| Anders Bachhausen | Nyheder 2020

Årets Euromeeting foregår fra 27. oktober til 1. november i Tjekkiet, i samme område og terræner hvor der også afholdes VM i 2021. Første distance er sprint, efterfulgt af mellem, stafet og langdistance. Euromeeting udgør en vigtig brik i forberedelsen mod næste års VM. Med alle andre internationale mesterskaber i 2020 allerede aflyst, vil Euromeeting blive den eneste mulighed i 2020 for vores landsholdsløbere til at matche sig mod andre af de bedste landshold, hvilket er vigtigt i denne tidlige fase af forberedelserne mod 2021.

Udtagelse

Løbere i udviklings-, elite- og verdensklassegruppen er forhåndsudtaget såfremt de med forventet formudvikling kan løbe minimum to distancer med fuld indsats.

Efter efterårets danmarksmesterskaber på mellem, sprint og lang, er yderligere 2 løbere udtaget, efter at have præsteret på højt niveau flere gange. Det drejer sig om Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød og Eskil Schøning, OK Pan Århus. Andre løbere var også i spil til udtagelse, men har i dialog med landstrænerteamet valgt at takke nej til deltagelse, med henblik på Euromeetings formål som VM2021-forberedelse.

JWOC 2019 ABB STØ skifte stafet

COVID-19 og en eventuel aflysning

Med den seneste udvikling at smittespredning i Danmark og andre Europæiske lande, er det dog usikkert hvorvidt Euromeeting vil blive afholdt. Bliver Euromeeting afholdt efter planen, vil Dansk deltagelse afhænge af udenrigsministeriets rejsevejledning.

Er Tjekkiet i kategorien ”grønt” eller ”gult”, deltager Danmark.  Er landet ”orange” eller ”rødt” deltager Danmark ikke, men løberne deltager i stedet i DM ultralang i den udstrækning de kan.

Opstår der en situation hvor Euromeeting bliver aflyst, men landet er kategoriseret som enten ”grønt” eller ”gult”, tager landsholdet stadig af sted for at forberede sig til næste års VM.

Skæringsdato

Datoen hvor den endelige beslutning om dansk deltagelse bliver taget, er fredag 9. oktober. Er landet som nu ”orange”, aflyses deltagelsen fra dansk side. Hvis det ændrer sig fra ”grønt” eller ”gult” til ”orange” eller ”rødt” efter 9. oktober, kan turen fortsat blive aflyst helt frem til afrejsetidspunkt.

Det er ligeledes 9. oktober, at deltagelsen for løbere i landsholdsgrupperne bliver vurderet i forhold til status om skader og form.

Udenrigsministeriets rejsevejledning for Tjekkiet: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/tjekkiet/

Udenrigsministeriets kategorier: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/hvad-betyder-farverne-i-rejsevejledningerne/