Skip to main content

DM-hattrick af Klysner og Edsen i Sønderjylland

| Nyheder 2020

2020 DMLang Jakob Edsen

 

Opdatering: Efter DM Lang blev der nedlagt protest over resultatlisten, hvilket førte til en række diskvalifikationer. Læs mere her.

Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød og Jakob Edsen, Aarhus 1900 fuldendte deres DM-hattrick ved at vinde DM Lang ved Aabenraa søndag middag og derved snuppe tre danmarksmesterskaber på stribe efter sejrene til DM Mellem og DM Sprint i slutningen af august.

Langdistancen blev løbet i Aabenraa Syd-terrænet, der bød på både bakker, mudret jord og underskov.

Noget som den nyslåede danmarksmester i H21 sagtens kunne mærke undervejs.

- Det var mega, mega hårdt. Bakkerne er rigtig stride og mudrede, og det er tungt og en kamp hele vejen. Der er meget underskov, så man skal hanke op i sig selv for ikke få for mange negative tanker, sagde Jakob Edsen til livestreamingen, der kan ses eller genses her (åbner i Youtube).

Jakob Edsen havde langt fra noget perfekt løb i det barske terræn og ligesom for to uger siden var det landsholdskollegaen Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK, der var tættest på Jakobs tid.

Men der var trods alt 1.42 minutter imellem dem – og dermed kunne Jakob Edsen fejre sin tredje DIF-medalje på tre forsøg.

- Det er en kæmpe forløsning. Jeg havde jo håbet at kunne lave tre på stribe, men at det kunne lade sig gøre er megafedt. Jeg havde nogle øjeblikke, hvor jeg tvivlede og lavede nogle fejl. Men jeg fik reddet det værste og kæmpede videre, siger han.

Eskil Schøning, OK Pan var akkurat som ved DM Mellem tredjehurtigst i skoven og snuppede bronzemedaljen.

2020 DMLang CecilieKlysner

I D21 var der mere spænding om sagerne. Førsteårs-seniorløberen Agnes Kracht Nørgård, Tisvilde Hegn OK lå indtil langt henne på de 11,5 kilometer med de hurtigste radiotider.

Først mod slutningen fik Cecilie Friberg Klysner overtaget og løb i mål med 33 sekunder margin.

Trods sejren var det ikke nogen vellykket dag, fortalte hun bagefter.

- Følelsen derude var virkelig dårlig. Det var svært at få flyd, så jeg synes faktisk, at det var en hård dag. Det var et rigtigt krigerterræn, sagde Cecilie Friberg Klysner, der undervejs også mistede sålen på sin ene sko, og derfor skulle kæmpe endnu mere for komme op ad bakkerne og i mål.

Emma Klingenberg, Faaborg OK løb med bronzemedaljen – og var et stykke efter de to hurtigste.

Maja Alm stillede ikke til start.

I D18 havde Elanor Henriksen, Horsens OK – ligesom for to uger siden ved DM Sprint - god fart i benene og vandt med lidt mere end fire minutters forspring til Siri Simonsen, FIF Hillerød, mens Ella Hedegaard Richardson, OK Pan, løb med bronzen.

Det blev alligevel til juniorguld i familien Simonsen, for storesøster Annika snuppede D20-guldet foran Malin Agervig Kristiansson, OK Snab og Alberte Kaae-Nielsen, Søllerød OK.

En, der tilsyneladende trivedes glimrende i det barske, sønderjyske terræn, var Theis Munktved, Allerød OK, der vandt H18 med næsten seks minutter til Søllerød OK-løberne Lukas Becker og Mathias Buchgreitz.

Endnu mere suveræn var Søren Thrane Ødum, OK Øst Birkerød hos de lidt ældre juniorherrer. Hele syv minutter lød sejrsmarginen på i H20, hvor Andreas Bock Bjørnsen, OK Pan Aarhus fik sølv og Elias Hinge Krogsgaard, Silkeborg OK løb med bronzen.

Ranglisterne, som vi kender dem er sat ud af spil i år, men Trimtex og Løberen præmierer alligevel top 3 i senior- og juniorklasserne med gavekort.

Find resultater, livestream, tracking og mere via DM Langs hjemmeside.

Foto: Helge Lang Pedersen