Skip to main content

DM Sprint: Klysner og Edsen hurtigst igen i dag

| Nyheder 2020

2020 DMSPRINT CecilieKlysner11

DM-feltet var rykket ca. 20 kilometer mod syd i forhold til lørdagens mellemdistance, distancen var den halve og sprintkortet var spækket med detaljer – men vinderne i seniorklasserne var de samme som i går: Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering og Jakob Edsen, Aarhus 1900 Orientering blev danske mestre for anden dag i træk.

Hillerøds østlige bydel – Grønnevang – lagde græs og asfalt til dagens danmarksmesterskab og stillede store krav til de knap 500 deltageres evne til at holde styr på detaljer, hegn og svalegange i 1. sals højde undervejs.

Du kan gense livestreamingen fra eliteklasserne her.

En af dem, der lykkedes godt, var D21-vinderen Cecilie Klysner, der kom igennem de 3,6 kilometer uden nævneværdige fejl.

- Det var teknisk svært og meget krævende. Man skulle hele tiden være på. Jeg havde forventet, at der ville komme svære stræk, men jeg regnede også med at nogle partier var mere løbsprægede. Men jeg synes faktisk, at jeg var udfordret hele vejen, siger Cecilie Klysner.

- Jeg havde et langstræk, hvor jeg kom på bagkant og nåede at tage tre skridt i den forkerte retning, men jeg nåede at fange den. Jeg var måske lige lidt defensiv til sidst, men der var mange små, korte stræk og jeg forsøgte at holde hovedet koldt, så jeg ikke lavede noget dumt. Og jeg synes, at det lykkedes rigtig godt, fortalte danmarksmesteren, der nu kan glæde sig over to guldmedaljer på to dage.

- Det er jeg sindssygt glad for. Det er dejligt, og det giver motivation til at give den gas her det næste stykke tid, siger hun.

Den eneste, der var i nærheden af Cecilies tid, var navnesøster Cecilie Juul Andersen, der var 35 sekunder langsommere. Men da hun stiller op for Bristol Orienteering Club, tæller den flotte tid ikke med i DM-sammenhæng. I stedet blev det sølv til førsteårs-seniorløberen Ida Agervig Kristiansson, OK Snab og bronze til erfarne Emma Klingenberg, Faaborg OK.

Mod slutningen gik en af postenhederne i sort på D21-banen, hvilket skabte lidt forvirring for løberne og dem, der fulgte med på live-resultaterne. Men alle med klip i kortet fik godkendt turen.

2020 DMSPRINT JakobEdsen

I H21 viste Jakob Edsen og Emil Øbros (Tisvilde Hegn OK) duel på gårsdagens mellemdistance, at der igen kunne være et spændende opgør i vente mellem de to. Men på dagens sprint undgik Jakob Edsen større tidstab og var derfor i front det meste af vejen – og i mål lød forskellen på 25 sekunder til Emil, der igen snuppede sølvet.

- Jeg er rigtig godt tilfreds. Jeg havde et fokus fra start på ikke at ”rushe” for meget og i stedet have øje på kortet. Jeg synes, at jeg fik taget nogle gode vejvalg og velovervejede beslutninger. Og jeg slog koldt vand i blodet de steder, hvor det var udfordrende. Og jeg følte mig godt løbende så på de stræk, hvor man kunne få lov at strække ben, dér trykkede jeg på med alt hvad jeg kunne, siger Jakob Edsen.

Der var mere spænding om bronzen, der endte hos Rasmus Møller Jess, Roskilde OK – med en margin på fem sekunder til rutinerede Rune Olsen, Tisvilde Hegn OK.

Hos de yngre juniordamer – i D18 – var Elanor Henriksen, Horsens OK hurtigst, 27 sekunder foran gårsdagens danmarksmester Eva Örnhagen Jørgensen, OK Snab. Tredjepladsen løb Camille Næstoft Juhl, Søllerød OK sig ind på.

Og i D20 løb Malin Agervig Kristiansson sig til guld med bare 12 sekunders forspring til Lotte Markussen, OK Pan Aarhus. Bronzen endte hos FIF Hillerøds Annika Simonsen.

I H18 var Jonas Gabs, OK Melfar hurtigste mand med en 43 sekunder bedre tid end Søllerød OK’s Mathias Buchgreitz. Theis Munktved, Allerød OK og Gustav Vinther Østermark Jensen, Kolding OK delte bronzen.

Endelig blev det til endnu en guldmedalje i familien Agervig Kristiansson i H20, hvor Linus var fem sekunder hurtigere end Søren Thrane Ødum, OK Øst Birkerød efter en flot afslutning. Andreas Bock Bjørnsen, OK Pan Aarhus blev nummer tre.

Alle medaljevindere må dog vente lidt med at vise metallet frem. På grund af coronasituationen afholdt dagens arrangør, FIF Hillerød, ikke traditionel præmieoverrækkelse. De bliver i stedet sendt afsted til vinderne i løbet af den kommende uge.

Selv om årets ranglister, Trimtex Senior Cup og Løberen League er sat ud af spillet pga. coronapandemien, uddeler de to sponsorer gavekort til top 3 i senior- og juniorklassen.

Der er mange flere resultater, tracking mm. på DM Sprints hjemmeside.

Husk at dele dit GPS-track i O-track.