Skip to main content

God MTBO Weekend på Nordsjælland

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2020

Camilla Nikoline MTBO weekend Sjælland August

Nikoline Holm Splittorff og Camilla Søgaard, weekendens vindere i D21 klassen.

Yes, endelig! Flere måneders COVID-19 nedlukning af landet har som bekendt sat en effektiv stopper for langt de fleste arrangementer på stævnekalenderen så langt i år. Men men men, der er lys forude! I tråd med at Danmark stille og roligt gradvis åbner op igen var der - under forudsætning af implementering af fornuftige Corona-relaterede forholdsregler - i den forgangne weekend givet grønt lys for at afholde årets første afdeling af den danske MTBO Cup. Der var således igen trommet sammen til en 3 tætpakkede dage med MTBO ræs på programmet i det nordsjællandske. Klubberne OK ØST Birkerød, FIF Hillerød og Allerød OK var gået sammen om at arrangere en løbsweekend efter det gennemprøvede koncept med en kort, en lang og en mellem hhv. fredag, lørdag og søndag.

Og hvilken weekend det blev! I et Danmark som var badet i sol fra skyfri himmel og trope-lignende tendenser blev der indledningsvis budt op til en sprintdistance på helt nytegnet kort i og omkring Gulddysseskoven et lille klik nord for Roskilde. Terrænet byder på et godt miks af skov, åbne eng- og græsarealer og bebyggede områder med alt fra meget snirklede MTB spor til brede veje og er helt perfekt til sprint-disciplinen. Det er jo også altid sjovt når der bliver åbnet for nye terræner, hvor vores sport kan udfoldes og der blev gået til stålet blandt de startende. I elite-segmentet havde alle junior-rytterne i dagens anledning meldt sig til i seniorelite-klasserne for at få en stærkere konkurrence. Her kunne dagens fødselar Camilla Søgaard (Horsens OK), som en lille gave til sig selv, trække sig sejrrigt ud af opgøret med en margin på godt 1 minut ned til Cæcilie Rueløkke Christoffersen (OK ØST Birkerød) som på sin side henviste Annika Henriksen (Svendborg OK) til den sidste podieplads. Blandt herrerne var der en jævn top 3 efter en god halv times dyst med Mikkel Brunstedt Nørgaard (OK ØST Birkerød) som den sejrende, tæt fulgt af hhv. landstræner Allan Jensen (Silkeborg OK) og Oliver Friis (Horsens OK) indenfor 40 sekunder.

Hvis fredag aften var lummer blev det først rigtigt svedigt lørdag da der i Grib Skov var lagt i ovnen (bogstavelig talt!) til en indædt dyst på langdistancebaner godt lagt af landsholdsrytteren Thomas Steinthal (FIF Hillerød). Om end varmen for flere måske var lige i overkanten blev deltagerne mødt af en skov som vel ikke bliver bedre end den fremstår nu, med tørre spor og med masser af greb, det skulle da lige være hvis de fik en smule fugt tilført i form af regn fra oven. Dagens sejr-damer og -herrer blev hhv. Camilla Søgaard og Allan Jensen som igen gjorde sit for at give lidt inspiration til de yngre i klassen. Blandt junior pigerne trak Annika Henriksen sig bedst ud af dysten i D20. Det var en brandvarm dag for samtlige deltagere, som dog til alles store glæde fik en is at køle ned på umiddelbart efter målgang – et absolut godkendt koncept som meget gerne må gentages ved fremtidige lejligheder!

Den hårde løbsweekend blev afsluttet med en mellemdistance i den lettere kuperede Lystrup Skov som også byder på et udfordrende MTB spor (Djævlesporet) og områder med mange stier af skiftende beskaffenhed. Rytterne blev således præsenteret for en god blanding af tunge opkørsler, hurtige nedkørsler, stræk hvor der skulle trykkes igennem og stræk hvor der skulle finorienteres grundigt for at holde sammen på løbet. Igen var samtlige junior-drenge og -piger tilmeldt i seniorklasserne og denne gang kunne Nikoline Holm Splittorff (FIF Hillerød) henvise Camilla Søgaard til andenpladsen med en sejrsmargin på blot 5 sekunder. I herreklassen havde Morten Ingmar Örnhagen Jørgensen (OK Snab) efter et styrt på lørdagens langdistance et virkelig godt løb hvor han vandt med en god margin på 3 minutter ned til Oliver Friis. Oliver gav den ellers så meget gas under dagens løb at det resulterede i et styrt og en brækket lillefinger. Så er der da ikke tvivl om viljen! Det er selvfølgelig knapt så optimalt med hensyn til de kommende ugers træning, men som landstræneren udtalte: ”han skal jo heldigvis ikke bruge lillefingeren til at cykle med”.

Og dét markerede så afslutningen på løbs-delen af denne velafviklede weekend. Der var efterfølgende stor ros til både arrangører og banelæggere af alle 3 stævner som fik elementerne i sprint, mellem- og langdistance frem på bedste vis i terræner som var som skræddersyet til formatet. Fulde resultater fra weekenden findes her.

Landsholdsgruppen, som jo oprindeligt skulle have været til VM i Tjekkiet i disse dage, har dog forlænget weekenden med nogle ekstra træningsdage i den første halvdel af ugen for at få et godt udbytte ud af de uventede ”fridage” i forhold til den oprindelige sæsonplan. Ved denne landsholdssamling er der selvsagt fokus på forberedelse frem mod det nært forestående EM i Finland. Dette er sat til at løbe af stablen i midten af september og alle involverede håber selvfølgelig på at mesterskabet, som i givet fald bliver det eneste internationale event på årets sæsonplan, kan lade sig gennemføre i denne corona-plagede tid.  De seneste udmeldinger fra de finske arrangører lyder opløftende, men skæbnen ligger selvfølgelig også i bl.a. den finske regerings hænder. Vi krydser fingre for at det ser godt ud også om et par uger…

Som en afsluttende kuriositet skal det lige bemærkes at førsteårs senior-rytteren Thomas Steinthal p.t. er i Schweitz for at køre MTB løbet Swiss Epic sammen med Adrian Jäggi (Schweitzisk MTBO landsholdsrytter). Dette er et 5-dages etapeløb som køres i par af to og to og som dagligt byder på et par tusind højdemeter. Her er de oppe mod mange af de store kanoner, herunder de bedste danske MTB ryttere i forskellige hold-konstellationer og ditto MTB verdensranglisteryttere. De lægger ud på første etape i morgen (tirsdag). Følg med her: Swiss Epic.