Skip to main content

Pulje fra kulturministeriet hjælper trængte idrætsforeninger

| Nyheder 2020

Tema loebere uden klub

I ugen op til påske offentliggjorde Kulturministeriet, at det ville yde et ekstraordinært tilskud til lokale idræts- og spejderforeninger på 50 millioner kroner.

Puljen er tiltænkt som hjælp til at afbøde de økonomiske konsekvenser, som coronapandemien har ført med sig gennem aflyste arrangementer med under 500 deltagere og manglende indtægter.

De 50 millioner kroner fordeles mellem Danmarks Idrætsforbund (som DOF hører under), DGI, Firmaidrætten og Dansk Ungdoms Fællesråd

Af puljen modtager DIF de 23 mio. kr. DIF er i gang med at udarbejde retningslinjer for, hvordan der kan søges støtte igennem puljen. Læs mere her.

Dialog om udendørsidrætter
Derudover fører DIF og DGI en tæt dialog med Kulturministeriet og Sundhedsministeriet om, hvornår det bliver muligt at åbne mere for udendørsidrætterne under coronapandemien.

Indtil nu lyder DIF’s anbefalinger fortsat, at både indendørs- og udendørsidrætterne aflyser deres aktiviteter og holder lukket.

Dog er det muligt at gennemføre individuelle orienteringstræninger og samtidig leve op til myndighedernes anbefalinger. Læs mere her.