Skip to main content

Stærk elitesamling med udgangspunkt i EC

| Nyheder 2020

2020 EC samling 1

Løberne i alle fire landsholdsgrupper har løbet, styrketrænet og sparret sig igennem den sidste halvdel af den seneste uge.

I Aarhus var Verdensklasse-, Elite- og Udviklingsgruppen samlet over fire dage, hvor de øvrige Elitecenter-løbere også deltog. U18-gruppen var samtidig samlet i Silkeborg.

For de omkring 30 løbere i Aarhus bød samlingen på en lang række af kvalitetstræninger med DOF’s elitecenter som udgangspunkt.

Torsdag morgen tog løberne hul på samlingen med intervaller ved Tangkrogen og senere på dagen en fælles løbetur i Aarhus. Fredagen begyndte med fælles styrketræning anført af Team Danmarks fysiske træner Line Hovgaard-Hansen, inden den stod på o-teknisk træning i Marselisborgskovene sidst på dagen.

Lørdag mødtes løberne fra Aarhus så med de omkring 30 løbere i U18-gruppen i Silkeborg Nordskov. Her gennemførte de først en intensiv stafettræning sammen inden de senere på dagen løb en o-bane i par - U18-løbere med én fra de andre grupper - i Aarhus. Her var der rig mulighed for at sparre og inspirere hinanden på tværs af grupperne.

Om søndagen afsluttedes samlingen for landsholdsløberne med en sprintstafettræning i Aarhus, hvor billederne her i artiklen stammer fra. U18-gruppen fortsatte deres aktiviteter i Silkeborg.

- Det har været en rigtig god samling, hvor landsholdsgrupperne har haft stor glæde af at sparre med hinanden og lære fra sig. De har også fået et indblik i, hvor meget kvalitet vi har i træningerne på Elitecenteret i Aarhus, hvor vi virkelig kan flytte løberne i retning af verdensklasse. Og så er det bare fedt at se 60 af landets bedste unge løbere give den gas sammen i skoven. Der var masser af god energi, fortæller landstræner Jeppe Ruud.

Foto: Iben Valery

2020 EC samling 2

2020 EC samling 3

2020 EC samling 4