Skip to main content

Nytårshilsen fra naturkonsulenten

| Nyheder 2020

2019 NinaHoffmann Naturkonsulent

Kære DOF-medlemmer!

Så gik 2019 på hæld og et nyt står for døren.

Året 2019 har været mit første år som naturkonsulent i Dansk Orienterings-Forbund. Et år der har budt på mange dejlige og lærerige oplevelser. Men også et år hvor det mærkes at tiden og ikke mindst mulighederne for adgangen til at dyrke vores dejlige sport ændres. Urørt skov, dødt ved og store indhegninger er kommet på alles læber og synes hos et flertal af politikerne at være løsningen på vores miljømæssige udfordringer.

Dansk Orienteringssport har i mange år haft et godt ry. Et ry, hvor vi bl.a. er kendt for at efterlade skoven pænere end vi modtog den, men dette kan vi ikke blive ved med at leve på. Der er røster i Danmark der gerne ser det anderledes og lægger op til at sætte vidtgående begrænsninger for andres udfoldelse. Vi er i Dansk Orienterings-Forbund opmærksom på dette og arbejder pt. på hvordan vi kan spille en rolle i den offentlige debat. Men også I i klubberne må være aktive lokalt, hvorfor vi bl.a. arbejder på en skitse til indlæg i de lokale aviser.

I Dansk Orienterings-Forbund er vi yderst privilegeret ved at være repræsenteret i alle Naturstyrelsens enheder gennem de lokale brugerråd. Dette kan vi takke Jer lokale for og det kæmpe arbejde I yder. En stor tak skal lyde herfra.

At være repræsenteret i alle Naturstyrelsens brugerråd er et privilegium vi har været forvænt med i mange år, men også her er der kræfter udefra der meget gerne vil tage over. Det var derfor med et vist vemod at ikke flere af de lokale brugerrådsrepræsentanter kunne deltage i Brugerrådsseminaret i slutningen af november 2019, og jeg derfor måtte se andre interesseorganisationer få pladserne. Dermed blev det også deres røster, der blev hørt af Lars Bendix Poulsen fra Naturstyrelsen, som havde et oplæg på dagen. Tusind tak til Jer der mødte op.

Jeg ønsker for 2020 at vi sammen kan vise orienteringssporten frem som en sport med et inkluderende natursyn. Hvor vi viser rummelighed og respekt for andre, som finder glæde ved en anden form for færdsel end os selv. Men også at orienteringssporten er med til at sikre at Danmark også i fremtiden skal være kendt for et balanceret natursyn, hvor vi har respekt for, at Naturstyrelsen gennem regler og aftaler sikrer varetagelse af alles interesser i statsskovene. Og de private skovejere også fremover lever op til deres ansvar for at stille deres unikke natur til rådighed for alle, der færdes med respekt og efter aftale.

Som Naturkonsulent ser jeg frem til et bæredygtigt og handlekraftigt samarbejde med klubberne og deres medlemmer til gavn for vores fælles kærlighed til orienteringssporten.

Lad os møde hinanden i skoven med smil og hilsen. Den er der for os alle.

GODT NYTÅR!

Nina Hoffmann
Natur- & Skolekonsulent
Dansk Orienterings-Forbund 

Ninahoffmann