World Cup: Dansk 20. plads i intens sprintstafet

| Nyheder 2019

Emil Lang

Det gjaldt om at holde hovedet koldt, da det store World Cup-felt blev sendt ud på sprintstafetten søndag morgen i Kina.

Knap 50 hold løb ud samtidig i terrænet, der bød på en blanding af parkorientering, asfalt og enkelte poster på skråninger i skovterræn.

Det danske hold med Caroline Gjøtterup, Jakob Edsen, Emil Øbro og Cecilie Klysner endte på 20. pladsen i feltet, der i World Cup-sammenhæng tæller flere hold fra samme nationer - modsat VM. Den danske 20. plads svarer til en 11. plads på en "renset" resultatliste, hvor hver nation kun har et hold med.

Caroline Gjøtterup løb en fornuftig førstetur blandt de mange løbere og kunne skifte omtrent et minut efter det førende svenske hold med Tove Alexandersson på førsteturen. Jakob Edsen havde også god fart i skoene og tabte på sin tur kun 15 sekunder til de førende.

Så var det Emil Øbros tur til at løbe rundt i filmbyen, og selv om hans tid ikke var helt så hurtig som Jakobs, holdt han fast i positionen som nummer 24. Til slut kunne Cecilie Klysner løbe det danske hold fire placeringer op med en stabil sidstetur.

Det svenske førstehold så længe ud til at snuppe sejren, men på sidsteturen løb Karolin Ohlsson forbi en post og måtte tilbage og klippe. Det gav det jagende schweiziske hold mulighed for at gå forbi og løbe med førstepladsen. Sveriges andethold blev nummer to, mens Norge satte sig på tredjepladsen.

Mandag får løberne en fortjent hviledag inden World Cup-sæsonen 2019 slutter tirsdag med en individuel sprint.

Der er resultater, tracking og tv fra dagens sprintstafet på IOF's liveside.