Skip to main content

World Cuppen afgøres i Kina

| Nyheder 2019

CecilieKlysner1

Landsholdet fortsætter med forberedelserne mod næste års VM på hjemmebane, når årets World Cup afgøres ved tre løb i det sydligste hjørne af Kina i de kommende dage.

Årets sidste internationale opgave for de danske løbere tæller en mellemdistance lørdag, en sprintstafet søndag inden den individuelle sprint runder sæsonen af tirsdag morgen dansk tid.
Det er første gang, at World Cuppen løbes i Kina og landet debuterer også som vært for et IOF-stævne på så højt et niveau.

- Det bliver en anderledes og spændende oplevelse at se, hvordan det er at løbe orienteringsløb i Kina. Der er ganske udmærkede orienteringskort over to af terrænerne, så det kan vi jo forberede os på i forvejen. Men det kan være svært at forestille sig hvordan det ser ud i virkeligheden, når man kigger på kortet. Altså hvordan terrænet ser ud i forhold til det vi kender i Europa, fortæller landstræner Torbjørn Gasbjerg.

Mellemdistancen løbes på siden af en udslukt vulkan, der nu er et velbesøgt turistområde med pæne stigninger, mange stier og meget varierende gennemløbelighed i terrænet.

Og det er især mellemdistanceterrænet, der har været særlig svært at forberede sig på.

- Vi har faktisk kunnet trække på Søren Bobach, fordi han har løbet et World Ranking Event-løb for to år siden i en lignende terræntype derovre. Så han har prøvet at beskrive for os, hvordan de tegner kortene. Hvordan ser vegetationen ud og hvilke særlige udfordringer kan der være. Og det har været en stor hjælp, siger Torbjørn Gasbjerg.

Sprintstafetten afgøres i en filmby med studier, kulisser og forlystelser inden sprinten finder sine vindere i et mere klassisk sprintterræn – en historisk bydel med smalle gader og nærmest ingen højdekurver.

For landsholdet er World Cuppen dels en mulighed for at forberede sig til næste års VM på hjemmebane, der udelukkende byder på sprintdistancer, og dels en mulighed for at prøve kræfter med resten af verdenseliten.

- De løbere, vi sender derover er godt kørende. Nogle af dem - f.eks. Jakob Edsen og til dels også Cecilie Klysner og Emil Øbro har haft World Cuppen som fikspunkter i deres sæson. Målsætningsmæssigt håber jeg på, at vi kan løbe i top 10 to gange på de to individuelle distance. Men det kræver selvfølgelig at vi lykkes på dagen, og det er nok primært Cecilie Klysner og Jakob Edsen, vi skal håbe på dér, siger Torbjørn Gasbjerg.

Den syvdobbelte verdensmester Maja Alm er stadig ikke helt blevet den skade kvit, der også holdt hende ude af World Cup-runden i Schweiz i september, og hun er derfor ikke en del af den danske trup i Kina.

- Hun er ikke alvorligt skadet, men det giver ikke mening for hende at løbe konkurrence på nuværende tidspunkt. Og det er vi selvfølgelig ærgerlige over, for vi kunne godt tænke os at have Maja med til en international konkurrence i år, siger Torbjørn Gasbjerg.

Miri Thrane Ødum var også udtaget til løbene i Kina, men hun er blevet hjemme på grund af sygdom.

I den samlede World Cup-stilling har Sveriges Tove Alexandersson allerede afgjort sagerne ved at vinde de første syv afdelinger i år, mens hendes landsmand Gustav Bergman har et pænt forspring til konkurrenterne hos herrerne. Den dobbelte guldvinder fra VM i august, Norges Olav Lundanes, var ellers nærmest, men stiller ikke til start.

Konkurrencerne kan følges via IOF’s Liveside, hvor man kan købe tv-adgang for 16 Euro for alle tre konkurrencer eller enkelte distancer for 6 euro.

Alle tre konkurrencedage skal man tidligt op for at følge landsholdet. Mellemdistancen begynder lørdag morgen kl. 8 dansk tid.

Program World Cup 26. oktober – 29. oktober:
Lørdag 26.10 – Mellemdistance – kl. 8 – 11 dansk tid
Søndag 27.10 – Sprintstafet – kl. 7.30 – 9 dansk tid
Tirsdag 29.10 – Sprint, individuel – kl. 7 – 9.30 dansk tid

Den danske trup til World Cup-runden i Kina:

Damer:
Caroline Gjøtterup, Faaborg OK
Cecilie Klysner, FIF Hillerød Orientering
Josefine Lind, OK Gorm Jelling

Herrer:

Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK
Jakob Ekhard Edsen, Aarhus 1900 Orientering