Skip to main content

World Cup: Danske kvartfinalepladser i knock-out sprint

| Nyheder 2019

JakobSprintFJakob Edsen og Cecilie Klysner løb med i kvartfinalerne, da det stærke World Cup-felt lørdag konkurrerede i knock-out sprint-disciplinen, der også er en del af VM-programmet næste sommer i Danmark.

Med henholdsvis en 8. og en 12. plads løste de to billet videre fra morgenens korte kvalifikationsløb, hvor der skulle findes 36 herrer og 36 damer til seks kvartfinaler en god time senere.

Her var Cecilie Klysner bare tre sekunder fra at komme videre til semifinalen efter et godt løb, men hun måtte nøjes med den utaknemlige fjerdeplads.

Jakob Edsen lavede lidt for mange småfejl i sin kvartfinale og var derfor et halvt minut fra den tredjeplads, der ville have sendt ham videre.

- Det var en fornuftig dag med nogle okay præstationer, men vi kan mere end det her. Cecilie løb en god kvartfinale og var tæt på at komme videre. Mens Jakob er lidt ærgelig over sin præstation, siger sportschef Lars Lindstrøm.

- Men set over hele linjen er der mange af de unge, der ikke er så langt fra at kvalificere sig til en knock-out fase. Så det er positivt, og nu ved vi, hvor vi står, fortsætter sportschefen.

Emil Øbro var bare syv sekunder fra at komme videre i sit heat, og Caroline Gjøtterup, Nicoline Klysner og Josefine Lind lavede alle godkendte præstationer i den første halvdel af tyverne.

Knock-out sprint-formatet giver mulighed for flere måder at sprede løberne på. Og to af dem var i brug i dag. Kvartfinalerne bød på butterfly-gaflinger, mens der var Runners Choice på semifinaler og finaler, hvor løberne efter en kort betænkningstid skal vælge mellem forskellige gaflingsmuligheder inden start.

Mens semifinalerne var præget af forskellige vejvalg, der gav noget spredning - blev finalerne en mere samlet forestilling, hvor farten på de sidste 2-3 poster endte med at afgøre løbene.

I dameklassen var Tove Alexandersson som ventet mere løbestærk end resten af feltet, så hun fortsatte sit udbrudte stime af World Cup-sejre. Dagens store overraskelse var den tjekkiske juniorløber Teresa Janosikova, der blev nummer to foran hjemmebaneløberen Elena Roos. Janosikova fik i øvrigt en bronzemedalje på mellemdistancen ved sommerens junior-VM i Danmark.

Herrernes finale blev en tæt en af slagsen - og sprintspecialisten Vojtech Kral var hurtigst på de sidste meter og snuppede sejren foran gårsdagens mellemdistancevinder, Joey Hadorn fra Schweiz, mens briten Ralph Street blev treer.

I morgen venter den individuelle sprint, der afslutter tre dages World Cup-løb i Schweiz.

Cecilie Klysner pådrog sig en lille skade i anklen under fredagens mellemdistance, og står derfor højst sandsynligt i søndagens konkurrence.

Dyk ned i detaljer, tracking, resultater mm. på LiveOrienteering

Foto: Jakob Edsen under VM 2017 - Kell Sønnichsen