Skip to main content

Trimtex MTBO Cup Weekend på Fyn

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2019

Den næstsidste stævneweekend i årets Trimtex MTBO Cup / Dansk MTBO Cup er lige netop afsluttet, efter at deltagerne i MTBO-feltet blev præsenteret for 3 meget varierede løb på Sydfyn. Denne gang blev weekenden afholdt efter det godt gennemprøvede koncept sprint-lang-mellem hhv. fredag-lørdag-søndag, som denne gang også bød på gode orienteringsmæssige og helt forskellige udfordringer de enkelte dage.
Og det blev til et glædeligt gensyn med de fynske skove for de danske MTBO-entusiaster. Der går normalt lang tid mellem hver gang der bliver afholdt MTBO-løb i denne landsdel, så det er bare med at nyde det, når det er muligt. 

Fredag aften bød Faaborg OK på sprint i Sollerup. Som de fleste i omegnen bed mærke i, så kom der nogle heftige regnskyl startende fra om eftermiddagen, så der var lagt op til mudderbad for cykelfolket i den fintkuperede skov. De fleste var godt våde allerede fra start og blev kastet direkte ud i et område af skoven med rigtig mange tætliggende parallelle spor. Her blev mange af deltagerne udfordret på deres vurdering af, hvor man kunne komme igennem, og hvor man var nødt til at tage et rigtigt langt udenomsvejvalg for at komme korrekt hen til den næste post. De fleste fik dog kringlet sig igennem på nogenlunde fornuftig vis og fik holdt deres cykler på højkant i det glatte underlag.

Igen i denne weekend var både herre- og damejuniorerne til alle 3 løb rykket op i seniorklasserne for at få yderligere kvalificeret matchning og at øge konkurrencen i nogle ellers lidt smalle klasser. I D21 tog den sædvanlige top-podiekandidat på hjemmebanen i Danmark Camilla Søgaard (Horsens OK) sejren 2 minutter foran Cæcilie Rueløkke Christoffersen (OK ØST Birkerød), hvorefter sidsteårs-junioren Nikoline Holm Splittorff (FIF Hillerød) rundede præmieskamlen af.

I H21 var der igen fint besøg fra Finland i form af Jussi Laurila (verdensmester i massestart fra 2018) som også denne gang havde en idé om, at han skulle vise den danske elite, hvordan man laver gode og stabile præstationer på topniveau. Jussi tog sig af sejren godt et minut foran Allan Jensen (Silkeborg OK) som på sin side havde et lille minut ned til Oliver Friis (Horsens OK) på 3. pladsen.

Lørdag var der lagt op til langdistance i regi af Svendborg OK. Den lange distance blev for anden gang i indeværende sæson afviklet som massestart. Løbsområdet var Hallingskov og de omkringliggende skovarealer samt Svendborg By. Der var således lagt op til baner, hvor rytterne blev præsenteret for mange forskellige orienteringsmomenter undervejs. Dertil var der på alle baner et voldsomt antal poster, som skulle findes (H21 banen på godt 22km havde 54 poster) samt for de fleste mange gaflede sløjfer, hvor man skulle holde fokus på sit eget og tungen lige i munden for at holde sammen på sagerne. I dagens anledning var der fravær af de stærkeste dameryttere, og dermed var ballet åbnet for resten af feltet. Det blev til en sejr på godt et minut til Nikoline Holm Splittorff foran junior-landsholdskollegaen og hjemmebanefavoritten Annika Henriksen (Svendborg OK), foran den tyske senior-landsholdsrytter Anke Dannowski, som i Danmark repræsenterer OK ØST Birkerød. Blandt herrerne var der igen finsk dominans, hvor Jussi Laurila nappede nok en topplacering med 5 minutter ned til Oliver Friis og Mikkel Brunstedt Nørgaard (OK ØST Birkerød) lige bagefter.

Nikoline Massestart FynNikoline Holm Splittorff (FIF Hillerød) ved næstsidste post (Foto: Cæcilie Rueløkke Christoffersen)

Søndag formiddag blev weekenden afrundet med udfordrende mellemdistancebaner i Svanninge Bakker, som er en helt anden terræntype, end hvad der blev budt på de foregående 2 dage. Her er der alt fra gode og markante spor i de storkuperede, åbne områder til meget snirklede og smalle spor på en god blanding af trampestier og MTB- singletrack i jungleagtige tætheder som udfordrer rytterne på både fysik og orienteringsevner.

Resultatet blev så sandelig også derefter, idet der var adskillige udgåede ryttere med årsager fordelt på mekaniske defekter og i særdeleshed manglende poster. Det resulterede på damesiden i en suveræn sejr til Cæcilie Rueløkke Christoffersen foran Anke Dannowski lige umiddelbart foran Christine Reibert Hansen (Allerød OK), som dermed rundede weekendens sidste podie af.

Blandt herrerne blev det til alle gode gange 3 for Jussi Laurila, som dermed fik opfyldt målsætningen om at vise den danske elite, hvor skabet skal stå. De efterfølgende placeringer tog Mikkel Brunstedt Nørgaard og Oliver Friis sig af i omvendt rækkefølge fra dagen forinden.

Med 3 intense løb på 3 dage er der lidt at se til for dem, der vil gøre sig bemærket i toppen, så efter målgang søndag eftermiddag står der restitution på menuen for de fleste den resterende del af weekenden.

Næste gang MTBO-feltet mødes, er til den afsluttende stævneweekend 12.-13. oktober i det jyske, hvor de endelige vindere af Trimtex MTBO Cup / Dansk MTBO Cup for 2019 skal findes og hædres. Her bydes der på gode udfordringer i MTBO-jomfrueligt terræn ved Vejle lørdag og endelig ved Silkeborg søndag i forbindelse med Silkeborg OK’s faste programindslag Løvfaldsløbet, som samtidig også byder på almindelige orienteringsløbsbaner.

Resultater fra denne weekend herunder – fulde resultater på Svendborg OK’s hjemmeside:

Sprint fredag 6. September:

D21
1.
25:40
Camilla Søgaard (Horsens OK)
 
 
2.
27:39
Cæcilie Rueløkke Christoffersen (OK ØST Birkerød)
 
 
3.
28:09
Nikoline Holm Splittorff (FIF Hillerød)
 
H21
1.
26:08
Jussi Laurila (Finland)
 
 
2.
27:36
Allan Jensen (Silkeborg OK)
 
 
3.
28:27
Oliver Friis (Horsens OK)
 

Massestart lørdag 7. September:

D21
1.
1:36:04
Nikoline Holm Splittorff (FIF Hillerød)
 
 
2.
1:37:22
Annika Henriksen (Svendborg OK)
 
 
3.
1:43:43
Anke Dannowski (OK ØST Birkerød)
 
H21
1.
1:25:27
Jussi Laurila (Finland)
 
 
2.
1:30:19
Oliver Friis (Horsens OK)
 
 
3.
1:30:52
Mikkel Brunstedt Nørgaard (OK ØST Birkerød)
 

Mellemdistance Søndag 8. September:

D21
1.
1:01:26
Cæcilie Rueløkke Christoffersen (OK ØST Birkerød)
 
 
2.
1:19:07
Anke Dannowski (OK ØST Birkerød)
 
 
3.
1:20:06
Christine Reibert Hansen (Allerød OK)
 
H21
1.
58:16
Jussi Laurila (Finland)
 
 
2.
1:04:05
Mikkel Brunstedt Nørgaard (OK ØST Birkerød)
 
 
3.
1:06:33
Oliver Friis (Horsens OK)