Skip to main content

Veteran-VM: Hattrick af Kurt Dose

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2019

Af Thomas Jensen - med enkelte redaktionelle tilføjelser
Med en margin på mere end 10 minutter til svenske Rune Isaksson, fuldendte Kurt Dose sit hattrick ved Veteran-VM i Riga, Letland. Kurt Dose slog således fast med syvtommersøm, at dette WMOC var hans. Som det var tilfældet på mellemdistancen, startede Kurt sidst ud, og præcis som på mellemdistance kom han alene i mål som første mand. Han vandt således sin tredje guldmedalje af tre mulige. 

Lang finalen blev afviklet i et kystnært terræn nord for Riga, Letland. Det var et super lækkert og åbent terræn med et detaljeret kurvebillede. Man kunne løbe rigtig hurtigt. Det eneste der sænkede farten var de forholdsvis store indlandsklitter og lidt blåbær i bunden. 

 

WMOC 2019 Kurt og ThomasKurt Dose efter sejren på langdistancen - og den anden danske stjerne Thomas Jensen fotograferet ved en tidligere lejlighed

To danske sølvmedaljer
Det var tydeligvis et terræn for Palle Bay, der med et flot løb sikrede sig en sølvmedalje - kun overgået af legendariske Peo Bengtsson fra Sverige. Denne artikels forfatter havde også et rigtig godt løb. Jeg løb et teknisk helt perfekt løb ind til 5 poster før mål, hvor jeg hentede en løber med fire minutter. Det gav to svaj af 10-15 sekunder - og i opløbet blev jeg næsten hentet af sidststartende litauske Mantas Rimkus, der løb en sikker sejr hjem. Men det var nok til en sølv med tre sekunder at give af.

WMOC 2019 Kurt og Palle venterPalle og Kurt venter på medaljerne

Det betød at Tisvilde Hegn OK’s 10 årige stime med mindst en guld til hvert WMOC blev brudt - men klubben har nu taget medalje 11 år i træk.

WMOC 2019 Kurt og Palle vinkerKurt og Palle på præmieskamlen

Yderligere fire i top 10
Ud over medaljetagerne lykkedes det fire andre danskere, at løbe sig i top 10. Mette Filskov endte præcis som på mellemdistancen på den rigtig flotte - men også lidt ærgerlige - fjerdeplads i W60. Der var dog to minutter op til bronzen, så det havde krævet et ekstraordinært godt løb.

I H65 var Leif E Larsen mindre end et minut fra sølvmedaljen - men det var tæt efter den suveræne vinder Sigurd Dæhli, så det rakte til en sjetteplads, som Leif var rigtig godt tilfreds med, efter det lidt skuffende løb på mellemdistancen, hvor han blev næstsidst.  Keld Johnsen fik også oprejsning efter mellemdistancen, da han sikrede sig en 10. plads yderligere 1,5 min efter Leif.

Sidste danske top 10 placering gik til Anne Maarup, det har løbet rigtig flot i alle konkurrencerne. I dag blev det til en 10. plads med 3,5 minutter op til præmieskamlen. 

Resultaterne kan findes her- og banerne er at finde på O-track.