Skip to main content

EYOC stafet

| Thomas Jensen | Nyheder 2019

Herre 16 holdet med Mathias Buchgreitz, Oscar David Bromann Jensen og Jonas Damm Als fik en flot podieplacering på stafettten. Foto: Rasmus Folino.

De danske hold satte deres præg på staffen i dag til EYOC. Der var mange flotte enkeltpræstationer - men først og fremmest var det en stor holdindsats hvor alle præsterede flot.

5. plads i M16
I M16 blev det til en flot 5. plads. Mathias Buchgreitz lagde rigtig flot ud på 1. tur og skiftede som nr. 2 - 26 sekunder efter det førende hold fra Tjekkiet med gårsdagens 2'er Jakub Chaloupsky, og med et forspring på hele 1:37 minutter ned til nr. 3.

På andentur mistede Jonas Damm Als desværre noget tid og kunne sende Oscar David Bromann Jensen ud som 6. mand med knap 14 minutter op til Tjekkiet, der udbyggede deres forspring med gårsdagens sejrherre Martin Simsa.

På sidsteturen løb Oscar rigtig flot. Han hentede en enkelt placering - og hentede mere end 2 minutter ind på Tjekkiet, der med nød og næppe forsvarede deres forspring.

7. plads i M18
Hos de lidt ældre herrer lagde Danmark også forrygende ud på førsteturen. Jonas Gabs gjorde det lige så flot som Mathias og skiftede som 2'er - kun 16 sekunder efter førende Schweiz.

På andenturen løb Linus Agervig Kristiansson også flot. Han mistede to placeringer og gik således i mål som nr. 4 - med 44 sekunder op til 2. og 3. pladsen - og to minutter op til Schweiz på førstepladsen.

På sidstetur skete der en del omvæltninger. Jakob Steinthal kunne ikke helt følge de hurtige drenge han blev sendt ud med, så han mistede 10 minutter til teten, og løb Danmark ind på en 7. plads. Længst fremme løb Finland sejren sikkert i hus - mens Schweiz røg ned på en 5. plads.

7. plads i W16
I W16 løb Sigrid Høyer Staugaard en god 1. tur. Hun var i mål som 4. hold som forreste løber i en klynge, hvor der var 6 hold efter hende inden for det næste minut.

På andenturen løb Marie Møller Nielsen et fornuftigt løb - men hun mistede nogle placeringer og røg ned på en 8. plads med lidt over 1,5 minutter op til 7. pladsen og over 7 minutter op til podieplaceringerne.

Siri Simonsen løb en fin sidstetur og fik hentet en enkelt placering, således at det danske hold endte på en 7. plads - ca. 17 minutter efter det vindende finske hold.

11. plads i W18
I den ældste pigeklasse havde Malin Agervig Kristiansson ikke nogen super god 1. tur. På radioen var hun lidt over 10 minutter - og selvom hun faktisk hentede lidt ind på teten på den sidste del af banen, var hun i mål som nr. 16 - 9:39 efter det førende svenske hold.

På andenturen løb Eva Örnhagen Jørgensen, der jo egentlig hører til i W16, et helt fantastisk løb. Hun hentede seks placeringer og løb næsten et minut ind på teten - der nu var Finland.

På tredjeturen løb endnu en W16 løber - Elanor Henriksen - også et godt løb. Hun mistede en enkelt placering og 6 minutter til Finland, men det var bestemt en godkendt indsats i det hårde felt. Finland tog dermed sin tredje sejr af fire mulige ved denne stafet.

Resultater fra dagens konkurrencer finder du her: https://eyoc2019.by/en/program/relay/

I morgen, søndag, afsluttes konkurrencerne med sprint i Grodno by. Konkurrencerne kan følges her: https://eyoc2019.by/en/program/sprint/. Første start er kl. 9:30 - altså 8:30 dansk tid.