Skip to main content

EYOC lang

| Thomas Jensen | Nyheder 2019

Det danske hold til åbningsceremonien fredag aften.

Første konkurrence til årets EYOC var langdistancen. Det blev en barsk omgang for de håbefulde danske løbere, og der var ingen der var under 10 minutter efter vinderen.

Terrænet var tæt og meget defust. Flere af de danske løbere løb flere gange tæt forbi posterne uden at se dem i tætte bevoksning. Banerne var samtidig lagt, så der ikke var oplagte udenomsvejvalg. Der skulle med andre ord være stor fokus på dels at finde gode trasséer gennem den tætte skov, og på at få et præcist indløb til posterne. Den opgave løste østeuropæerne bedst. Det blev således til ungarsk sejr i W18 og M18, mens det var tjekkiske løbere der stod øverst på skamlen i W16 og M16.

Siri bedste dansker i W16
I W16 var Siri Simonsen lige som sidste år bedste dansker på den lange distance. Hun sluttede som nr. 16 - knap 12 minutter efter tjekkiske Anna Karlova. Siri løb med tracking, så her kan man se, at hun løber et fornuftigt løb det meste ad vejen - men især ved post 3 mister hun tid - ligesom det blev til nogle små fiskekroge senere på banen.

Marie Møller Nielsen og Elanor Henriksen lå tæt som nr. 32 og 33, mens Sigrid Høyer Staugaard var lidt længere efter på en 53. plads.

Oscar bedste dansker i M16
I M16 var Oscar David Bromann Jensen som ventet bedste dansker. På tværs af klasserne var han den dansker, der var tættest på vinderen i tid - men forskellen på 11:12 minutter op til den tjekkiske vinder Martin Simsa vidner om, at heller ikke Oscar havde et perfekt løb. Trackingen fra løbet viser, at han i starten flere gange er løbet meget tæt forbi poster uden at se dem - og så blev det til nogle forholdsvis store fejl senere på banen. Men tempoet så i hvert fald ikke ud til at fejle noget.  

Tæt mellem Linus og Jonas i M18
I M18 blev Linus Agervig Kristiansson bedste dansker - 12:39 efter ungarske Ferenc Jonas - og 14 sekunder foran Jonas Gabs. Jonas løb med tracking - og her kan man se, at han laver en meget stor fejl i de defuse bakker ved post 2, hvor mange af de andre danskere også havde problemer. Derefter løber han et ganske fornuftigt løb. Jacob Steinthal var yderligere to minutter efter Linus, mens Elias Hinge Krogsgaard var godt 20 minutter efter på en placering som nr. 55.

Flot løb af Eva i W18
Eva Örnhagen Jørgensen, der normalt løber D16 i Danmark, fik lov til at løbe W18 klassen til EYOC. Og det gjorde hun faktisk rigtig flot. Hun sluttede som nr. 18 - 11:38 efter ungarske mellemdistanceverdensmester fra 2018 Csilla Gardonyi.

Stort sportsmanship af Malin
Malin Agervig Kristiansson kom godt fra start på banen - men hun udviste stort sportsmanship, da hun afbrød sit løb for at hjælpe en svært tilskadekommen løber. Det kan man kun have stor respekt for.

Du finder resultater og tracking fra dagens konkurrencer her: https://eyoc2019.by/en/program/long/

I morgen går det løs på stafetten, hvor Danmark har hold i alle klasser. Da der kun skal bruges 12 til at besætte de fire hold, er der to i overskud, så Villads og Elias løber på mixhold.

Du kan følge det hele her: https://eyoc2019.by/en/program/relay/. Første start er kl. 10:00 hviderussisk tid - det vil sige kl. 09:00 i Danmark.

Linus Agervig Kristiansson blev bedste dansker i tæt kamp mod Jonas Gabs. Fotoet her er fra testløbene.