Skip to main content

MTBO FM Sprint Mestre

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2019

H21D21Så blev årets første MTBO Danmarksmestre – eller rettelig Forbundsmestre - fundet under fredag aftens sprintdistance arrangeret af Sorø OK. Det blev en aften med orientering som gik meget godt i tråd med sloganet vildt, vakkert og råt. Fredagen havde været helt perfekt vejr-mæssigt lige op til de første startende blev sendt afsted med de første par regndryp til at følge dem på vej. Det udviklede sig ret hurtigt og eliteklasserne, som startede til sidst, fik fornøjelsen af slagregn, vindstød og bulder og brag i form af et heftigt tordenvejr som lagde sig lige midt over stævnearenaen på Garderhusarkasernen i Slagelse. Godt at orienteringsudøvere ikke er et sart folkefærd.

Banelægger Michael Lindholm havde kringlet nogle finurlige baner på det til anledningen nytegnede kort over kaserneområdet. Rytterne blev udsat for et godt mix af bygninger, åbne græsarealer, stejle trapper, militære træningsbaner og øvelsesterræn. Og med et kort i skala 1:4.000 går det meget stærkt fremad på en MTB og man skal virkelig følge med på kortet for at bevare kontrollen undervejs. Så det blev på alle måder en meget intens MTBO sprint.

På resultatsiden stak den nykårede europamester Camilla Søgaard (Horsens OK) i sikker stil af med guldet hos damerne. Og da landsholdskollega Cæcilie Rueløkke Christoffersen (OK ØST Birkerød) manglede en registrering af en post, var de sidste podieplaceringer åbnet for juniorpigerne, der alle som en havde rykket op i D21 klassen i dagens anledning. Af disse trak Nikoline Holm Splittorff (FIF Hillerød) det længste strå og kæmpede sig til en sølvmedalje foran Annika Henriksen (Svendborg OK), som er godt på vej tilbage efter en længerevarende skadesperiode.   

På herresiden var der desværre frafald af en af de største forhåndsfavoritter Rasmus Søgaard (Horsens OK), som pådrog sig en knæskade ved et styrt under europamesterskabet sidste weekend. Han stiller derfor heller ikke op i de resterende løb i årets DM serie. Til gengæld var der fuld udtælling for den stærke juniorrytter Thomas Steinthal (FIF Hillerød) som tog sig af sejren i H21 feltet. Han fik følgeskab af førsteårs junioren Mikkel Brunstedt Nørgaard (OK ØST Birkerød) som overraskende tog sig af sølvmedaljen foran Allan Jensen (Silkeborg OK). I øvrigt et i mesterskabssammenhæng glædeligt gensyn med den tidligere landsholdsrytter Allan, der som en kuriositet bemærket er lige præcis lige så gammel som de to andre podie-kombattanters alder lagt sammen. Marko Birk Nielsen (Aalborg OK) tog sig af sejren i herre junior klassen.

Fulde resultater på OK Sorøs hjemmeside