Skip to main content

Danske juniorer i topform

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2019

Der er nu blot to måneder til sommerens store orienteringsfest: Juniorverdensmesterskaberne, som afholdes ved Aarhus og Silkeborg. Nogle af kandidaterne til det danske hold gjorde sig i weekenden bemærket ved de svenske ranglisteløb, Swedish League, der blev afholdt omkring Stockholm.

Første løb var sprint arrangeret af Järla Orientering og de danske juniorpiger holdt sig ikke tilbage, Ida Øbro fra Tisvilde Hegn OK, der i Sverige repræsenterer OK Orion, var to sekunder foran sin danske klubkammerat, Agnes Kracht i D 20 Elite. Bedste svensker, Isa Envall, var på tredjepladsen hele 20 sekunder efter Ida. Annika Simonsen, FIF Hillerød, der løber for IK Hakarpspojkarna i Sverige, tog en 11. plads. Og i D 18 Elite viste Mathilde Smedegaard Madsen fra Søllerød OK, at hun også kan være med, da hun også imponerede ved at vinde.

Lørdag var der mellemdistance og Ida Øbro fortsatte stilen ved at erobre en fornem andenplads i D 20 Elite, 39 sekunder efter før nævnte Isa Envall. Annika var da nr. 10 og Agnes nr. 13.  Mathilde Smedegaard Madsen tog en 9. plads i D 18 Elite.

Swdish League 05 05 2019

Men som ovenstående foto - taget af Bo Simonsen fra FIF Hillerød - antyder, så var der mere i de danske piger i søndagens langdistance. Annikas svenske klubkammerat, Isa Envall var atter suveræn, men med Annika på andenpladsen, Ida på tredjepladsen og Agnes på fjerdepladsen sluttede det danske trekløver weekenden af på fornemste vis.

Alle resultaterne kan findes i det svenske resultatarkiv.