Skip to main content

Dansk MTBO Camp 2019 afholdes i påskeugen

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2019

MTBO Camp

 

Det er i skrivende stund godt 3 måneder til det brager løs ved et af årets absolutte højdepunkter på den internationale MTBO kalender. I slutningen af juli går startskuddet for MTBO VM for senior og junior som i 2019 afholdes i og omkring Viborg. Som et led i forberedelserne hen imod mesterskaberne er der trommet sammen til en omfattende træningslejr hen over påskeugen i Viborg og omegn. Her foregår den 14 udgave af den danske MTBO Camp, som har været afholdt i alle år siden præmieren i 2006 og som denne gang lokker med løb og teknisk træning i super VM relevante terræner.

Som et nyt tiltag i år er der også åbnet for en pre-MTBO Camp som byder på yderligere 4 dage med træninger udelukkende forbeholdt landsholdsryttere fra de tilmeldte nationer i dagene op til den egentlige Camp. Umiddelbart opstod idéen om at afholde pre-Camp fra arrangørens side som et resultat af at flere af de tunge nationer normalt har nationale arrangementer i påskedagene som deres ryttere forventes at deltage i. Dette ville gøre at flere af landenes landsholdsryttere på papiret ville være forhindrede i at deltage i selve MTBO Camp’en og dermed stå med knapt så gode kort på hånden under det kommende VM. Arrangørholdet havde et ønske om at gøre hvad de kunne for at skabe fair konkurrencevilkår til VM og besluttede at lægge en ekstra indsats for at tilbyde alle nationer optimale betingelser for at stå med gode erfaringer til sommerens mesterskaber og idéen med de ekstra træningsdage var dermed født. De danske landsholdsryttere er i øvrigt kraftigt involverede i afviklingen af pre-Camp hvor de blandt andet står for banelægning, postudsætning, køkkentjanser og andet forefaldende arbejde, så der bliver rigeligt at se til for dem alle i løbet af påskeugen.

Selve MTBO Camp er åben for alle på tværs af alder og erfaringsniveau og plejer også at være et tilløbsstykke for andre dedikerede MTBO’ere. Der er i år sat en maksimum grænse for deltagerantallet på omkring 300 ryttere til årets Camp. Det var der mange som tidligt havde bidt mærke i og det var med at være hurtig ved tasterne hvis man skulle sikre sig en plads på deltagerlisten som blev fuldtegnet allerede et par uger efter at tilmeldingen åbnede.

Der er blandt ledere og ryttere bred enighed om at påsken og dermed pre-Camp og MTBO Camp rammer godt i sæsonforberedelserne i år. Landstræner Lasse Brun Pedersen uddyber at den kommende periode ligger perfekt mht. forberedelsen til VM. De danske landsholdsryttere ankommer med en solid fysisk vintertræning i bagagen og får her mulighed for at få mange timers intensiv træning på kort på et godt tidspunkt inden sæsonstart, hvor der efterfølgende er tid til at få rettet ind efter behov inden Senior EM (og første World Cup afdeling) i Polen i juni og det efterfølgende VM. Og man må sige at arrangørerne har ramt plet med deres tilgang. Event Director for MTBO Camp Bjarne Hoffmann melder om at setup’et har været et sandt tilløbsstykke for mange landsholdsryttere fra flere nationer som noget overvældende har sagt pænt ja tak og tager den fulde pakke med både pre-Camp og Camp.  Der er således for en stor del af den absolutte verdenselite lagt op til træninger af høj kvalitet 9 fulde dage i træk, de fleste dage med 2 pas hver dag.

Ud over at byde på de bedst mulige forberedelser i VM relevant terræn, kan deltagerne i Camp arrangementerne også se frem til at stifte bekendtskab med samme stævnecenter og indlogering som skal benyttes i VM dagene. Derudover byder MTBO Camp’en også på løb med baner lagt af hhv. Bjarke Refslund og Erik Skovgaard Knudsen, som begge er at finde som banelæggere ved årets VM. Og så har VM korttegner Erik Flarup også været med inde over fremstilling af kortmaterialet som benyttes til Camp’en. Der er dermed lagt op til en ramme som over hele paletten giver mulighed for optimale VM forberedelser og en ramme som giver de bedste forudsætninger for fair play på tværs af landegrænser når det går løs i juli.

Slutteligt skal det også nævnes at 2 af løbene under MTBO Camp indgår i årets udgave af Young Guns World Series, en serie på i alt 12 løb for ungdoms- og juniorryttere. Formålet med løbsserien er at udvikle evner, få nye venner på tværs af landegrænserne og at have det sjovt når der køres løb i de forskellige terræner. Men mon ikke der også vil være nogen som går benhårdt efter sejren i de enkelte løb? Der er i hvert fald lagt op til at der bliver kåret sammenlagte vindere i de forskellige klasser ved sæsonens afslutning og der er også prestige i at vinde afdelinger i denne World Cup for fremtidens senior-stjerner. Nationer som Tjekkiet, Østrig og Finland stiller alle med stærke hold og dermed er der lagt op til gode konkurrencer hvor der bliver givet indikationer på hvad niveauet er og et fingerpeg om hvor de danske ryttere ligger i forhold til konkurrenterne.

Mere info på Camp hjemmesiden. Alle træninger fra pre-Camp samt de daglige løb fra selve Camp'en bliver lagt op på den nye platform O-Track. Løbene bliver aktiveret umiddelbart efter at sidste startende er stukket i skoven de enkelte dage. Interesserede kan følge med på O-Track hjemmesiden eller via deres App.